slazem se sa jedinom 36 i sayosijek svi su poceli kuhat i posluzivat luksuze jedna lignja zlica rize 3 graska 6 fuza i tome slicno, samo neznam tko to jede, bolje da otvori restoran domace hrane, cijene pristupacne i da vidis prometa.. rodendani, krstitke, pricesti i razno razna slavlja. takve stvari prolaze vani ali tu bas nisam sigurna
lo
lotte
31.8.2012.
Odustani
vidjela sam ovo dalmatinsku ali i dalmatinska hrana ne znaci prazan tanjur i racun od 100 kuna za lignje
ar
arsta
31.8.2012.
Odustani
ja kad se u nesto ne razumijem onda se ne petljam u to, a ovo sto ti govoris su takve gluposti i sveopoce neznanje tipicnog hrvata o gastronomiji gdje je jedini
vrhunac pojesti masnu prasetinu s raznja s 8 kila krumpira i poslije toga pojesti puding iz vrecice. pa da te prosvijetlim, da imas ikakvog znanja o gastronomiji i ugostiteljstvu znala bi da ta jedna lignja, zlica rize i tri graska i fuza nije jedan slijed jela nego ih ima po 5-6, ali nazalost nas mentalitet to ne shvaca, jer jos zivimo u proslom stoljecu gdje se samo za predjelo pojeo 5 kila prsuta a za glavno jelo puni natrpani tanjur masnog smeca. eto, zato bih te lijepo molio, mene je kao ugostitelja i kuhara tvoj komentar jako isprovocirao.
Prikaži još ↓
re
redovnica
31.8.2012.
Odustani
Arsta i kolika je prosjecna cijena kada se nanize dovoljna kolicina takvih slijedova da se covjek najede zdravom hranom? Dali hrvat znaci jesti za sta se ima pa
ra ili da dizemo kredit za rucak i da pripadamo zapadu?
Prikaži još ↓
Silovana paprika
31.8.2012.
Odustani
Slažem se s Arstom,radio sam u hotelu 4* i bio je niz od 8 ganga hrane koji nisu bili u velikim količinama naravno tako da se gostima dala mogućnost da kušaju s
vaku vrstu jela koja je prepremljena na poseban način...meni osobno je bio drag Carpaccio...ali nisu naši ljudi navikli na niz od 7-8 vrsta jela...i ne treba nitkome zamjerati..svatko neka se hrani po svok ukusu i načinu..
Prikaži još ↓
ar
arsta
31.8.2012.
Odustani
@spipy naravno da nisu i svatko se ima pravo hranit kako hoce, nije mene briga kako se netko hrani ali kad vec ona moze pljuvati po minimalizmu na tanjuru onda
mogu i ja po ovom :)
Prikaži još ↓
mimi mala
31.8.2012.
Odustani
arsta: sve super i ok.(nisu ni meni drage sve ove kerefeke koje si nabrojao),ali svugdje u svijetu postoji "domaca kuhinja i jela",naravno i ekskluzivna (gdje s
e jedna vecera posluzuje u vise "slijedova")..samo,gotovo svaki ili 99% poznatih i priznatih kuhara su poceli sa necim malim i postepeno su se usavrsavali (jer to i jeste pravilo u gastronomiji). Tip otvara konobu, u koju ce utrositi 100 tisuca kun.i gdje daje" prioritet dobrom vinu"...budemo vidili sta ce od toga ispasti ...
Prikaži još ↓
beebee
31.8.2012.
Odustani
arsta@ ja nisam tipična hrvatica zaljubljena u prasetinu,ali mi je problem što se svaki taj slijed plaća,a ja bih se ipak najela!
ar
arsta
31.8.2012.
Odustani
ne bojim se da jesi tipicna hrvatica, jer tipicni hrvati ne znaju uzivati u hrani nego se prezderavati. a najest se mozes, procitaj malo bolje sto sam napisao.
ja niti ne mogu pojest 5 slijedova, ne znam koliko bi onda tebe zadovoljilo.
Prikaži još ↓
ah
a ha
01.9.2012.
Odustani
Evo ovako objasnitae vi ugostitelji i gastronomi nama normalnom hrvatskom narodu koji povremeno ode u neki ekskluzivniji restoran. Kako je moguče da nakon pet s
ljedova hrane ostanu svi gladni uključujući i djecu te ta ista djeca izvrše napad na frižider pri povratku doma. možda se mi svi varamo ili pak neznamo da je normalno da se glavno jelo sastoji od: dva griza telečih medaljona, četvrtinu fete pršuta, dvije traice mrkve, jedne trakice paprike crvene i preliveno sa žlicom nazovi nekog umaka. Neču nabrajati sljedeče sljedove ali u istom stilu. radi informacije svekolikom hrvatskom narodu vas košta ka svetog petra kajgana ili vam više od polak hrvatske prosječne plaće tko je dobije. Da ne zaboravim količina je dostatna za neku starletu sitnijih tjelesnih proporcija ili djecu do 8 godina. Nebi bilo kulturno da navedem i takve ekskluzivne restorane.
Prikaži još ↓
ah
a ha
01.9.2012.
Odustani
arsta: za razliku ud velike večine građana ja si mogu priuštiti jedan do dva tjedna odlaska u restoran srednje ili više klas. Nemožeš mi reči da čobiku koji ima
196 cm i 105 kg i koji radi po cili dan da mu je dosta dječiji obrok od cca 20 dkg. Nevjerujem da se tvoja mama hrani minimalistički i tako zdravo uz njenih preko sto kila osim ako i ona ima gotovo dva metra. Baš me zanima tko će vam dolaziti u te restorane lad odu stranci jer nas poduzetnika koji možemo dobro zaraditi je sve manje. Ja nisam reka da je najesti se prežderavanje a tjesteninu gotovo da i ne jedem pa ti pijat špageta ne drži vodu. Od kud sam ja to nije bitno
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .