Obavijesti

News

Komentari 1

Zbog poplava u BiH moguća odgoda lokalnih izbora u najteže stradalim općinama

Zbog poplava u BiH moguća odgoda lokalnih izbora u najteže stradalim općinama

Ukoliko na nekim od biračkih mjesta glasanje ne bude moguće u nedjelju, ono će biti organizirano naknadno, najranije sedam a najviše 30 dana nakon 6. listopada

VIDEO

Provedba lokalnih izbora u BiH planiranih za nedjelju dovedena je u pitanje zbog poplava koje su teško pogodile dijelove te zemlje, no konačna odluka o eventualnoj odgodi još nije donesena, kazala je u petak predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Irena Hadžiabdić.

Ona je novinarima u Sarajevu kazala je kako su iz SIP-a u stalnoj komunikaciji s lokalnim izbornim povjerenstvima u općinama koje u najteže pogođene poplavama.

Pojasnila je kako je riječ posebice o Jablanici, ali i Konjicu te Fojnici jer je zbog odrona i klizišta te neprohodnih cesta otežana komunikacija s tim dijelovima zemlje.

GALERIJA Dramatični prizori iz Jablanice: U poplavi su uništene kuće, ceste nema. Traže nestale
GALERIJA Dramatični prizori iz Jablanice: U poplavi su uništene kuće, ceste nema. Traže nestale

No kako Hina doznaje informacije o tome da bi moglo biti problema u organiziranju izbora pristižu i iz Kreševa, Kiseljaka, Busovače, Rame, ali i rubnih dijelova grada Mostara prema Jablanici poput Gornje Drežnice i Striževa.  

"Ovo je trenutno doista veliki problem zbog transporta izbornog materijala", kazala je Hadžiabdić dodajući kako je pred članovima SIP-a "nekoliko besanih noći" jer trebaju stalno procjenjivati stanje na terenu. Kazala je kako je izbore moguće prolongirati i u nedjelju, ali očekuje konačnu odluku u subotu.

Istaknula je kako je eventualna odgoda moguća samo u pojedinim općinama, dok će u dijelovima BiH koji nisu pogođeni poplavama glasanja u nedjelju svakako biti. 

"Izbora će biti u većem dijelu BiH", kazala je Hadžiabdić.

Ukoliko na nekim od biračkih mjesta glasanje ne bude moguće u nedjelju, ono će biti organizirano naknadno, najranije sedam a najviše 30 dana nakon 6. listopada.

Ministar obrane BiH: Sve je više žrtava, brojke rastu iz sata u sat
Ministar obrane BiH: Sve je više žrtava, brojke rastu iz sata u sat

Otvaranje biračkih mjesta u BiH tamo gdje glasanje nije ugroženo planirano je za nedjelju u 7 sati a sukladno tome od subote je na snazi izborna šutnja.

Biračka mjesta zatvaraju se u nedjelju u 19 sati.

Kako je potvrdila Hadžiabdić u glavni centar za brojanje u Sarajevu koji je već počeo s radom do sada je stiglo 26 tisuća pošiljki odnosno glasačkih listića iz inozemstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO 18 mrtvih u poplavama. Diplomat: 'Ovo je horor! Ne očekujem  žive pod ruševinama'
KATASTROFA U BIH

UŽIVO 18 mrtvih u poplavama. Diplomat: 'Ovo je horor! Ne očekujem žive pod ruševinama'

Tijekom cijele protekle noći obilne kiše koje su stvorile bujice pretvorile su središta gradova u rijeke, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti, te se uopće ne može prometovati