Obavijesti

News

Komentari 3

Ministar obrane BiH: Sve je više žrtava, brojke rastu iz sata u sat

Ministar obrane BiH: Sve je više žrtava, brojke rastu iz sata u sat

Helez nije navodio brojke o poginulima i nestalima no neki mediji poput portala "Dnevnog avaza" navode kako je smrtno stradalo ili se vodi nestalima najmanje 15 a možda i 20 osoba

VIDEO

Informacije o broju osoba koje su smrtno stradale ili nestale u poplavama koje su pogodile BiH u noći između na petak mijenjaju se iz sata u sat, a posljednje prikupljene do podneva govore o čak 20 smrtno stradalih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doljani, Jablanica 00:25

"Sve je više žrtava... Brojke rastu iz sata u sat", izjavio je ministar obrane BiH Zukan Helez koji koordinira akcije spašavanja pripadnika oružanih snaga BiH na temelju odluke koju je donijelo Predsjedništvo BiH.

"Urgentno su angažirane inženjerske jedinice, jedinice za spašavanje ljudi i helikopter oružanih snaga BiH u cilju hitnog pružanja pomoći civilnim tijelima vlasti u reagiranju na prirodnu nesreću, obilne poplave i klizišta na širem području općine Jablanica", stoji u odluci državnog vrha.

Tuga u BiH: Trudnicu evakuirali iz poplavljene Jablanice, u bolnici u Mostaru izgubila bebu
Tuga u BiH: Trudnicu evakuirali iz poplavljene Jablanice, u bolnici u Mostaru izgubila bebu

Helez nije navodio brojke o poginulima i nestalima no neki mediji poput portala "Dnevnog avaza" navode kako je smrtno stradalo ili se vodi nestalima najmanje 15 a možda i 20 osoba.

Glasnogovornica Civilne zaštite Federacije BiH Majda Kovač ranije tijekom dana rekla je kako su oni dobili informaciju o pet smrtno stradalih u Jablanici, no ni ta brojka nije potvrđena.

Provjere ovakvih informacija otežava iznimno teško stanje na terenu. Iz Jablanice pristižu informacije i snimke o brojnim odronima i klizištima koja su zatrpala kuće. Bujice su također teško oštetile željezničku prugu koja vodi od Sarajeva ka Pločama a klizište je potpuno uništilo dio ključne ceste koja vodi od glavnog grada BiH ka Mostaru pa se prema Hercegovini prometuje zaobilazno preko Bugojna i Kupresa.

Bujične poplave prouzročile su veliku štetu i u općinama središnje Bosne. Dijelovi Kiseljaka potpuno su potopljeni a slično je stanje i u obližnjem Kreševu, Fojnici te u Varešu.

U tim je općinama proglašeno stanje prirodne nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO Najmanje 15 mrtvih u  poplavama. Najgore u Donjoj Jablanici, nestalo je 40 ljudi
KATASTROFA U BIH

VIDEO Najmanje 15 mrtvih u poplavama. Najgore u Donjoj Jablanici, nestalo je 40 ljudi

Tijekom cijele protekle noći obilne kiše koje su stvorile bujice pretvorile su središta gradova u rijeke, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti, te se uopće ne može prometovati