Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za zahtjevna nepca: Lungić u orašastim plodovima s batatom

Za zahtjevna nepca: Lungić u orašastim plodovima s batatom

Ovo jelo je jako brzo gotovo, a prepuno je okusa, kao da ste ga satima pripremali. Ovako pripremljen lungić funkcionira i u prigodama kada trebate nešto svečaniji ručak

broj osoba: 2

priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Sastojci:

500 g svinjetine, 50 g pistacija, 50 g badema, 30 g šarenog papra, maslinovo ulje, 300 g batata, 100 g maslaca, sol, papar, aceto balsamico, šećer, crno vino

Super recept za pohani batak: Slasna piletina jede se rukama
Super recept za pohani batak: Slasna piletina jede se rukama

Priprema:

U mužaru usitnite pistacije, bademe i timijan s malo maslinova ulja dok ne dobijete pastu. U foliju stavite lungić te ga sa svake strane premažite dobivenom pastom, umotajte i dobro stisnite u foliju te stavite u hladnjak na pola sata. U međuvremenu ogulite batat i izrežite ga na kockice te stavite kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša. U lonac stavite balzamički ocat i crno vino, a kad proključa, dodajte šećer i kuhajte dok se ne reducira (ispari pola tekućine). Ocijedite batat, dodajte maslac i izmiksajte štapnim mikserom. Pecite lungić na laganoj vatri tri do četiri minute sa svake strane.

POGLEDAJTE NOVI KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0