Ovo jelo je jako brzo gotovo, a prepuno je okusa, kao da ste ga satima pripremali. Ovako pripremljen lungić funkcionira i u prigodama kada trebate nešto svečaniji ručak
Za zahtjevna nepca: Lungić u orašastim plodovima s batatom
broj osoba: 2
priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g svinjetine, 50 g pistacija, 50 g badema, 30 g šarenog papra, maslinovo ulje, 300 g batata, 100 g maslaca, sol, papar, aceto balsamico, šećer, crno vino
Priprema:
U mužaru usitnite pistacije, bademe i timijan s malo maslinova ulja dok ne dobijete pastu. U foliju stavite lungić te ga sa svake strane premažite dobivenom pastom, umotajte i dobro stisnite u foliju te stavite u hladnjak na pola sata. U međuvremenu ogulite batat i izrežite ga na kockice te stavite kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša. U lonac stavite balzamički ocat i crno vino, a kad proključa, dodajte šećer i kuhajte dok se ne reducira (ispari pola tekućine). Ocijedite batat, dodajte maslac i izmiksajte štapnim mikserom. Pecite lungić na laganoj vatri tri do četiri minute sa svake strane.
POGLEDAJTE NOVI KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':