Jednom kada svi počnu plutati i poprime zlatno smeđu boju, uklonite ih s ulja. Zatim ih stavite u tanjur obložen s par listova papirnatih ručnika kako bi se upio višak masnoće
Za večeru napravite fini pomfrit, tu je trik kako da bude hrskav
Krumpir ima toliko široku primjenu da ljudi, ne samo da ga jedu, nego ga čak i piju ako su ljubitelji ruske votke. Čak milijarda ljudi na svijetu pojede prosječno jedan krumpir dnevno.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ova je namirnica toliko važna da ima i svoj dan, a Ujedinjeni narodi su cijelu 2008. godinu proglasili Godinom krumpira. Najpopularniji su recepti za pire-krumpir, restani, pečeni ili pekarski. Napravite ga na ovaj dan i budite zahvalni jer postoji. Danas nemojte brinuti za kalorije u njemu.
Evo kako dobiti savršeno hrskav pomfrit
Idealno je za pomfrit odabrati škrobni i zlatni krumpir, jer se bijeli ili blijedi krumpir brže suši kod pečenja prije nego što ga ogulite i narežete na kriške srednje veličine. Također je važno oprati i namočiti krumpir u posudi s vodom kako bi se postigla hrskavost.
Zatim, izrezani krumpir stavite u duboki i široki lonac napunjen uljem na srednje jakoj vatri. Trebate samo dopola napuniti lonac uljem. Miješajte ga svakih nekoliko minuta, 20 minuta, a kada počne plutati na vrhu ulja, to ukazuje na to da su skoro gotovi. Jednom kada svi počnu plutati i poprime zlatno smeđu boju, uklonite ih s ulja. Zatim ih stavite u tanjur obložen s par listova papirnatih ručnika kako bi se upio višak masnoće.
Važno je staviti pomfrit u veliki i duboki lonac s dubokim dnom. Iz sigurnosnih razloga morate pronaći veći lonac da vas masnoća ne poprska. Vrhunski kuhari također preporučuju posipati žlicu kukuruznog škroba preko pomfrita da upije vlagu i doda mu hrskavost.
POGLEDAJTE VIDEO: ŠTO STAVLJATE PRIJE, PAULJICE ILI MLIJEKO?