Popečke od piletine jednostavno je napraviti, a ni sama priprema ne traje predugo. Donosimo recept dovoljan za petero, a prilog u ovim vrućim danima može biti i samo neka svježa salata
RECEPT DANA
Popečci od piletine su klasik koji svi obožavaju, a idu i u sendvič
broj osoba: 5
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g mljevene piletine, 2 režnja češnjaka, 2 komada mladog luka, šalica riže, 2 jaja, 4 žlice biljnog ulja, papar, sol.
Priprema:
Pomiješajte meso, češnjak, papar, sol i mladi luk. Sve dobro izmiješajte i ostavite 30 minuta u hladnjaku. Za to vrijeme skuhajte rižu u obilno posoljenoj vodi, dobro ocijedite i pomiješajte s ostatkom smjese. Nakon toga oblikujte polpete pa ih uvaljajte u umućena jaja (možete dodati i sjemenke sezama) te ih pržite na laganoj vatri na ugrijanom ulju, oko pet minuta sa svake strane.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku