Purica je pečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom
Za prste polizati! Napravite finu puricu s mlincima za ručak
Ovo jelo idealno je za barem pet osoba, a priprema će trajati oko tri sata.
Sastojci:
purica od 3 kg, 180 g maslaca, 75 g ulja, mješavina suhih začina, mlinci
Priprema:
Puricu očistite i natrljajte biljnim začinima izvana i iznutra pa pecite u pećnici lagano podlijevajući prvih pola sata uljem, a kad ga potrošite, nastavite podlijevati vodom. Tijekom drugog sata pečenja podlijevajte svakih pola sata tekućinom u kojoj se purica peče. Okrenite je nekoliko puta s leđa na prsa i obrnuto da se ispeče sa svih strana.
Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom.
Odvojite dio masnoće od pečenke i prelijte mlince. Narežite puricu. Savjet: Sol i začinsko bilje usitnite u mužaru, pomiješajte s omekšalim maslacem. Koristite kao premaz za puricu, dodatak pečenom mesu ili prepečenom kruhu.