Kada tjestenina bude skuhana izvadite sve iz pećnice, umiješajte 100 g naribane mozzarelle, a ostatkom pospite tjesteninu. Vratite u pećnicu na 5 minuta kako bi se sir rastopio i malo zapekao
Zapečena tjestenina s rajčicama
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj tavi (koja može i u pećnicu) prodinstajte luk i češnjak. Posolite i dodajte rajčice pa ih zgnječite drvenom žlicom i držite na vatri otprilike 10 minuta, dok ne omekšaju. Umiješajte pesto, umak od rajčice, špinat i temeljac. Dodajte orzo tjesteninu, začinite i dobro promiješajte. Pecite 10-12 minuta u zagrijanoj pećnici. Za to bi se vrijeme tjestenina trebala skuhati. Izvadite iz pećnice, umiješajte 100 g naribane mozzarelle, a ostatkom pospite tjesteninu. Vratite u pećnicu na 5 minuta kako bi se sir rastopio i malo zapekao. Poslužite odmah!
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja, 1 luk, 200 g mini rajčica, 3 režnja češnjaka, pola žličice soli, 1,50 šalica mladog špinata, 2 žlica pesto od bosiljka, 250 ml pasate od rajčice, 500 ml povrtnog temeljca, 400 g orzo tjestenine, pola žličice soli, 0,50 žličica talijanske mješavine začina, 150 g mozzarelle 150 g
Broj osoba: 2
Priprema: 30 minuta