Obavijesti

News

Komentari 14

Sava se prelila preko nasipa kraj Trebeža, evakuiraju ljude

Sava se prelila preko nasipa kraj Trebeža, evakuiraju ljude
4

Ugrožena mjesta Trebež, Bukovicu, Plesno na novljanskom području i Kraljevu Veliku na lipovljanskom obilazi županica Marina Lovrić Merzel sa suradnicima

VIDEO

Rijeka Sava izlila se preko nasipa kod naselja Trebež.

Poplavljeno je i brani se još uvijek 15 kuća, a najugroženiji ovog se trenutka evakuiraju. Ugrožena mjesta Trebež, Bukovicu, Plesno na novljanskom području i Kraljevu Veliku na lipovljanskom obilazi županica Marina Lovrić Merzel sa suradnicima.

Pored stotinjak angažiranih vatrogasca,a na terenu su djelatnici Hrvatskih voda i policije.

U Sisku je vodostaj konačno u opadanju: I prognoza je dobra

Iako su vodostaji uzvodno od Siska u padu, deseci kuća i dalje su okruženi vodom. Borbe s poplavama na području od Velike Gorice do Siska traju već dva tjedna

Nastavljaju se mjere zaštite od poplava

Nastavljaju se mjere zaštite od poplava, podižu se i učvršćuju nasipi, kopaju kanali za odvodnju vode i razmještaju pumpe. Lokalnom stanovništvu pomaže i vojska, čamcima se dostavljaju namirnice i gotovi obroci, piše HRT. Prestankom kiše, situacija bi se trebala početi normalizirati. 

Đuroković: Očekujemo povlačenje voda iz Odranskog polja

Voditelj Centra za obranu od poplava Zoran Đuroković rekao je kako je konačno na vodomjeru Crnac, zabilježeno prvo opadanje vodostaja koje je uzrokovalo i opadanje prvih centimetara vodostaja u Odranskom polju. To je tek početak, a konačno očekujemo početak povlačenja voda iz Odranskog polja. Vremenska prognoza je povoljna, a  sada se treba usredotočiti na jasenovačko područje.

Vodostaji Save i Sutle su u opadanju

Hrvatske vode izvijestile su u ponedjeljak ujutro kako su vodostaji Save i Sutle u opadanju. Odra i Kupa stagniraju. Provode se redovne mjere obrane od poplava za postaje Dubrovčak i Prevlaka-Sava na rijeci Savi, te Spojni kanal Zelina-Lonja-Glogovnica-Česma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku
Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju
VIDEO

Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju

U prometnoj nesreći sudjelovali su osobno vozilo i pješakinja koja je smrtno stradala. Cesta je zatvorena i u tijeku je očevid.