Obavijesti

News

Komentari 18

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
5

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku

VIDEO

Meni više ništa ne može vratiti supruga i sina. Da ih barem mogu vidjeti još pet minuta da se oprostim od njih. Samo mi Bog može dati snagu da preživim ovu tragediju, a ne vjerujem da ću se od nje oporaviti. Imam još dva sina, jedan živi sa mnom, a drugi je u Zagrebu i moram nekako barem malo doći k sebi radi njih. Stalno me zovu i brojni prijatelji i oni su mi podrška u ovim najtežim trenucima u mom životu. Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali ovu moj bol više ništa ne može izliječiti.

Rekla je to za Podravski list Ljerka Višak, supruga Dragutina (65) i majka Tomislava (40) Viška koji su u četvrtak poginuli u prometnoj nesreći na sjeveru Italije.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...' 00:59

Otkad je čula za nesreću u kojoj su stradali njezini najbliži, u teškom je psihičkom stanju i sad se brinu za nju. Na njezinoj i sinovljevoj obiteljskoj kući zatekli smo upaljene lampaše.

- U šoku sam i ne znam kako ću dalje. U istom trenu ostala sam bez dvije najmilije osobe i otkad su mi rekli što se dogodilo na tabletama sam za smirenje. Imamo osjećaj da će mi, kako će vrijeme odmicati, biti još teže. Ništa ne znam o samoj nesreći jer mi nitko nije službeno ništa rekao, osim da sam zauvijek izgubila supruga i sina - rekla je neutješna Ljerka i dodala kako je obitelj uspjela dogovoriti prijevoz tijela, no pogrebno poduzeće čeka sva odobrenja.

Naime, talijanska policija zasad nije službeno otkrila tko je bio za volanom obiteljskog Audija A4, no susjedi nam kažu kako su obojica profesionalni vozači. Tomislav je, kažu nam, nastavio voditi obiteljsku prijevozničku tvrtku nakon što se otac umirovio prije dvije godine.

Na putu zbog posla

- Znamo samo da su otišli po neke dijelove za kamion kad su stradali. Ne znamo detalje, nisu ni obitelji još ništa javili. Tomislav se nije ženio. Sagradio je kuću preko puta roditelja i cijelo vrijeme radio. Ima još dva brata, a jedan od njih ostao je živjeti s roditeljima. Ne možemo ni zamisliti koliko im je teško. Pretužni smo jer susjedi su bili zbilja dragi ljudi - kažu nam drugi susjedi.

Treći nisu mogli ništa ni govoriti već su im samo suze krenule na oči. Stradali su im dobri susjedi i sad im je teško izraziti sućut bez da se sami ne raspadnu.

Podsjetimo, ono što je do sada poznato da su se otac i sin vozili na trotračnoj dionici autoceste A4 između San Giorgio di Nogaro i Latisana u smjeru Venecije. Nešto prije 5.30 sati na 482 + 600 kilometru u blizini općine Porpetto udarili su kamion kojeg je vozio Slovenac (34). Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je ondje stigla kombijem i helikopterom. Vatrogasci su ih izvlačili, no liječnik je na kraju samo mogao proglasiti smrt.

Prema prvoj rekonstrukciji, oba vozila su se kretala u istom smjeru trakom 2, odnosno središnjom pretjecajnom trakom. I dalje istražuju iz kojeg su razloga udarili u kamion. Udar je, pišu talijanski mediji, bio silovit.

- Izrazili smo sućut obitelji i u kontaktu smo s policijskim načelnikom oko prijevoza tijela u Križevce, što se još administracijski rješava – rekao je križevački gradonačelnik Mario Rajn za ePodravinu nakon što je saznao za tragediju.

Iz Ministarstva vanjskim poslova kažu da su ih nadležna tijela Italije izvijestila o nesreći i da su oni informacije s kojima raspolažu podijelili s obiteljima stradalih.

- Ministarstvo će pružiti svu potrebitu pomoć obiteljima stradalih - rekli su iz MVP-a.

Kobna dionica

Inače, na istoj dionici prije točno četiri godine također stradao vozač iz Rijeke, Mile Čubura (54). On je početkom rujna 2020. kamionom tvrtke Adella Transporti iz Čavli naletio na kolonu kamiona.

Tata Dragutin i sin Tomislav su poginuli u Italiji: 'Samo plačem. Bili su to jako dobri ljudi...'
Tata Dragutin i sin Tomislav su poginuli u Italiji: 'Samo plačem. Bili su to jako dobri ljudi...'
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije

- Na šljaku treba poć - zadnje je što je bio napisao na svojim društvenim mrežama prije nego je krenuo na noćnu vožnju. Prema pisanju talijanskih medija, prometna nesreća zabilježena je oko 8.00 sati, također na autocesti A4, malo nakon naplatne kućice San Giorgio di Nogaro prema Veneciji. Sve su zabilježile nadzorne kamere, a nakon stravične nesreće Čubura je hospitaliziran u ozbiljnom stanju i ubrzo je preminuo.

Smrskana kabina

Nesreća se, prema prvoj rekonstrukciji, prenose talijanski mediji, dogodila u trenutku intenzivnog prometa kamiona, što je posljedica druge nesreće koja se dogodila tijekom noći. Kabina vozača, pišu, bila je potpuno smrskana.

- Čekali smo na autocesti jako dugo, a kolone su kilometarske. Kad smo stigli do mjesta nesreće, vidjeli smo da je kamion s hrvatskim registracijskim oznakama sudjelovao u nesreći. Ne znamo što se dogodilo s vozačem ali izgledalo je strašno. Oči su mi još uvijek pune suza - ispričao je tada za 24sata očevidac koji se zatekao na mjestu nesreće.

Inače, Čuburu su pamtili kao strastvenog ronioca i humanista. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju
VIDEO

Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju

U prometnoj nesreći sudjelovali su osobno vozilo i pješakinja koja je smrtno stradala. Cesta je zatvorena i u tijeku je očevid.