fresh filled pasta nije svježe kuhana tjestenina, a small spoon nije čajna žličica. Italija ima oko 100 vrsta tjestenina koje se ovisno o obliku i o provinciji
pripremaju i jedu na različite načine. Okvirno pravilo kod svježe punjene tjestenine ide - što veća i deblja tjestenina (više punjenja) rjeđe se servira u juhama i gustim, kremoznim umacima. Ali treba imati na umu da je to Italija s 20 različitih pokrajina - pa ovo gore pravilo tamo jako malo znači. Agnolotti se recimo dovršavaju u gustom goveđem umaku. Rani i Antonelli svaka čast, ali daj to je Italija, tamo svaka kuća ima neki svoj "savršeni" recept za pripremu tjestenine, i tamo nema "mi Talijani". U otočkoj kuhinji tjesteninu u domaćinstvima praktički ne vidiš - oskudnost namirnica prikrivala se količinom istih. Na samom sjeveru, umaci su bogatiji mesom. Na jugu - rajčice su carice. Nema tu pogrešnog, osim u možda krivom spajanju tjestenine i vrste umaka s obzirom na sami oblik tjestenine.
Prikaži još ↓
va
valuta
18.4.2019.
Odustani
hahah, talijanski proizvođač umaka od rajčica mutti i ovaj proizvođač tjestenine dobro bi se pokefali, hahah
Dk
Deaktivirani korisnik
18.4.2019.
Odustani
Naravno da ćeš dati naglasak na okus tjestenine kada istu i sam proizvodiš i cilj ti je prodati što više. Znači manje umaka, više tjestenine. Ma bravisimo star
i prevarantu.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
18.4.2019.
Odustani
Svi su kuhari....
k_
komentator__Luka
18.4.2019.
Odustani
ja stavljam puno umaka i tako mi je bolje, jer inače se suho bezveze
ne
nepoželjan
18.4.2019.
Odustani
ma prodaj ti to nekom drugom...mačkojedecima niš ne vjerujem...pa oni sami neznaju pizzu napraviti..kad sam talijana otpeljal na pizzu u zagrebu,davali su mu um
jetno disanje,a kad je on mene u milanu,jedva sam dočekal da se vrnem u hotel i iz kofera zvadim Domačicu
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .