Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trikovi profesionalaca: Kožicu prije pečenja prepržite na tavi

Trikovi profesionalaca: Kožicu prije pečenja prepržite na tavi

MALE TAJNE Prije pečenja svinjsku kožu razrežite na male kvadratiće te posolite i pouljite. Prije nego što svinju staviti peći, kožu je potrebno prepeći na tavici

Savršeno svinjsko pečenje ima hrskavu kožicu za prste polizati. No nju nije uvijek najjednostavnije postići.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

trajnost hrane 01:20

- Postoje dva načina na koje možete dobiti finu kožicu. Prvi način je da prije pečenja svinjsku kožu razrežete na male kvadratiće te posolite i pouljite. Prije nego što svinju staviti peći, kožu je potrebno prepeći na tavici - otkrio nam je Niko Milan, šef kuhinje u restoranu Đurina hiža, obiteljskog gospodarstva obitelji Božić u blizini Varaždinskih Toplica.

- Drugi način je da nakon što ispečete meso do kraja izvučete lim za pečenje i izlijte sve sokove od pečenja. Zatim pojačajte pećnicu sa 180 na 220 stupnjeva i pečete svinjetinu još 15-ak minuta - dodao je Niko.

Naučite kako sigurno spremiti smrznutu piletinu, svinjetinu...
Naučite kako sigurno spremiti smrznutu piletinu, svinjetinu...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1