Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Treba li žena dobiti poklon od muža nakon izlaska iz rodilišta?

Treba li žena dobiti poklon od muža nakon izlaska iz rodilišta?

Mnogi novopečeni očevi postavljaju to pitanje na društvenim mrežama, jer ne znaju je li kupovanje poklona supruzi običaj, kao ni što se od njih očekuje. Evo nekoliko odgovora iz jedne rasprave

VIDEO

Treba li novopečeni tata supruzi kupiti neki poklon, kao znak pažnje nakon što je rodila i što joj pokloniti – zapitao se ovih dana jedan korisnik Reddita, nakon što je u jednoj zatvorenoj grupi na toj mreži sudjelovao u žustroj raspravi između onih koji su protiv te ideje i onih koji misle da majku po povratku iz rodilišta treba dočekati barem sitnica.

POGLEDAJTE VIDEO: Nasmijat će vas tate koji su ostali sami s djecom

Pokretanje videa...

00:56

Time suprug daje do znanja da ju poštuje kao ženu i partnericu, a ne samo kao majku svoga djeteta, odgovarali su najčešće oni kojima je taj običaj prihvatljiv, dok su oni suprotnog stajališta često isticali kako nikakav poklon ne znači ništa – budući tata to je pokazao tijekom devet mjeseci iščekivanja bebe i može pokazati ako u dane nakon što se vrati iz rodilišta bude koristan i pomogne joj oko djeteta i kućanskih poslova, dok se ona ne oporavi i ne 'uhvati' ritam s bebom. Jedan tata koji se u toj ulozi našao prije nekoliko mjeseci uvjeren je da je to dovoljno. 

I ovaj post dobio je puno različitih komentara, ali i savjeta o tome što majci djeteta pokloniti, što bi mnogim očevima moglo biti korisno. Zato prenosimo neke od odgovora: 

- Mali znak pažnje će ti žena sigurno cijeniti, a ti bi najbolje trebao znati što bi joj puno značilo nakon 9 mjeseci trudnoće, poroda i boravka u bolnici. Po nekom običaju, nosi se cvijeće kad dolaziš po nju u bolnicu. Ja sam osobno željela i dobila od muža ugravirani nakit, ništa pretjerano skupo ali je za uspomenu na taj poseban dan i svakodnevno ga nosim – uputila je budućeg tatu jedna mama.

Bivša misica Barbara koja je na poklon dobila Porsche sama njeguje svoj stil već godinama
Bivša misica Barbara koja je na poklon dobila Porsche sama njeguje svoj stil već godinama

- Cvijeće ili nakit, ne možeš promašiti. Meni je muž kupio naušnice, mala zlatna slova prvog i srednjeg imena naše kćeri (znali smo da je curica i imali ime unaprijed). Prekrasne su, ne pretjerano skupe (500-injak kuna), i vječno ću ih imati kao prvi poklon koji sam primila kao majka čarobne curice. Nije nešto što se mora, ali mislim da je gesta prekrasna – odgovorila je još jedna korisnica Reddita. 

- Plati nekog da dobro počisti stan kad dođe s poroda da sve bude tip-top, napisao je drugi korisnik, na što se odmah nadovezala mama koja je upravo to doživjela: 

- Ovo je najbolji komentar, mene su moj muž i sinovi dočekali sa super uglancanom kućom. Kad sam ušla i to ugledala. Ajme, pa ja se samo mogu zavalit i opustit, najbolja stvar koju si možeš onako iscrpljen poželjet – napisala je. 

- Ja i brat smo njegovoj ženi krenuli u potragu po cilom Splitu za ogromnim plišanim medvjedom koji u rukama drži malog medvjedića, kao mama i beba hahaha. Anyways - oduševila se, stoji u jednome od komentara. 

Danijela Dvornik ponosno nosi šešir koji joj je poklonio Dino: 'Čekao je pravi trenutak...'
Danijela Dvornik ponosno nosi šešir koji joj je poklonio Dino: 'Čekao je pravi trenutak...'

- Osobno nisam svojoj ženi ništa kupovao osim cvijeća i torte kad je došla. Iako, neki komad nakita nije loša ideja. Možda, ak si dobio curku, da im kupiš dvije iste narukvice. Meni je to fora i razmišljam da im kupim to uskoro, pošto imam dvije klinke, pa bi uzeo 3 iste narukvice – napisao je, pak, jedan tata.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

Evo za koliko vremena ženama dosadi seks s istim muškarcem
TKO BI REKAO

Evo za koliko vremena ženama dosadi seks s istim muškarcem

Vođenje ljubavi ne samo da zbližava partnere, već blagotvorno djeluje na um i tijelo, i zapravo bi to trebalo raditi što češće. Ali, postoje ljudi kojima seks s vremenom prestane biti zabavan

Riješite testove za demenciju i saznajte imate li rane simptome
RANO PREPOZNAVANJE DEMENCIJE

Riješite testove za demenciju i saznajte imate li rane simptome

Jednostavni testovi koje liječnici koriste da bi pratili razvoj različitih vrsta demencije, pa i Alzheimerove bolesti, mogu se napraviti i kod kuće, radi provjere postoje li rani znakovi demencije
Dnevni horoskop za subotu 21. rujna: Ovan ne smije skrivati osjećaje, Vage rješavaju dugove
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 21. rujna: Ovan ne smije skrivati osjećaje, Vage rješavaju dugove

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 21. rujna i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje