Obavijesti

News

Komentari 56

Tramvaj pregazio psa na Ilici: Policija tvrdi da vozač nije kriv. ZET: Nije ni znao za nezgodu

Tramvaj pregazio psa na Ilici: Policija tvrdi da vozač nije kriv. ZET: Nije ni znao za nezgodu
2

Pas je već cvilio pod tramvajem. Instinktivno sam potrčala, vikala i mahala rukama da vozač stane i na tren je stao, a onda ga nastavio vući dalje, ispričala je u srijedu svjedokinja za 24sata

Očevidom nije utvrđena odgovornost vozača tramvaja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja te tražimo vlasnika psa.

Odgovorili su to na upit 24sata o incidentu koji je zabilježen u srijedu oko 16.40 sati na početku Ilice u smjeru Črnomerca. Ondje je tramvaj broj 11 naletio na psa koji je uspaničeno trčao.

- Ja sam tek shvatila što se događa kad je pas već cvilio pod tramvajem. Instinktivno sam potrčala za tramvajem, vikala i mahala rukama da stane i na tren je stao, ali kad sam se približila vratima samo je krenuo dalje i vukao ga još 10-ak metara. Bez da se zaustavio i provjerio što se događa - u šoku nam je ispričala svjedokinja Ivka, dodajući da je prizor na pruzi kad je tramvaj prošao bio grozan.

No drama se tu nastavila jer je nailazio još jedan tramvaj. Uspjeli su signalizirati vozaču prije nego je i on naletio na životinju.

- Pas se još trzao kad sam došla do njega, a taj prizor neću zaboraviti do kraja života. Primila sam ga i maknula ga sa pruge da ga ne pregazi još i taj drugi i pokrila maramicom taj dio da djeca ne gledaju i vikala da netko donese nešto da ga pokrijemo - ispričala je svjedokinja.

ZET: Vozač ga nije ni mogao vidjeti

Iz ZET-a su se u četvrtak očitovali o nesreći. Njihov odgovor donosimo u cijelosti.

- Neugodno nas je iznenadila informacija o ovom nemilom događaju te smo promptno pristupili ispitivanju okolnosti, no u potpunosti odbacujemo iznimno negativne komentare i zaključke koje pojedinci u medijskom prostoru iznose na teret vozača.

Temeljem provedene interne procedure, a što je potvrđeno i uvidom u snimku video nadzora iz vozila, vozač nije primijetio psa jer je nadzirao desnu stranu vozila zbog ulaska i izlaska putnika na središnjem gradskom trgu, a pri polasku pas je dotrčao s lijeve bočne strane tramvaja i podletio pod vozilo. Pas je manji  i trenutak njegova dotrčavanja jedva je uočljiv i na snimci. Vozač nije bio niti svjestan događaja sve dok ga policija jučer nije kontaktirala i obavila razgovor s njim. S obzirom i na tehničke karakteristike vozila i njegovu visinu, pas vozaču nije bio u vidokrugu i vozač ga nije mogao uočiti, a također mu niti putnici nisu ukazali na psa, što dodatno potvrđuje opisane okolnosti događaja.

Što se tiče sugrađanke koja je je mahala sa strane, vozač je pretpostavio da gospođa želi zaustaviti tramvaj kako bi ušla u njega, što su učestale situacije u prometu, no ulazak i izlazak putnika izvan stajališta nije dozvoljen iz sigurnosnih razloga, izuzev u izvanrednim situacijama. Iskreno nas žaloste osude koje su prenesene u nekim medijima, posebice iz razloga jer vozač nije bio niti svjestan događaja, a dodatno i zato jer je i osobno imao ljubimca pa su mu ovaj nesretan događaj i osude javnosti izrazito teško pale i emotivno utjecale na njega, a riječ je o vozaču koji inače savjesno i odgovorno obavlja svoj posao - pišu iz ZET-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56
Kralj žira i brat imaju bespravnu vilu s bazenom. Pogledajte kako su gradili pored Poreča!
UTAJA NIJE JEDINI GRIJEH

Kralj žira i brat imaju bespravnu vilu s bazenom. Pogledajte kako su gradili pored Poreča!

Plus+ Zijad Pezerović je kupio i zemljišta koja želi prenamijeniti, ali iz Grada Poreča su ga odbili. Kažu i da vila koja je u suvlasništvu njega i brata nema potrebne dozvole. Država je srušila bespravnu kuću, nikla je nova
Roditelji za 24sata ispričali sve što je dječak radio njihovoj djeci u sadašnjoj i dvije bivše škole
SLUČAJ PROBLEMATIČNOG UČENIKA

Roditelji za 24sata ispričali sve što je dječak radio njihovoj djeci u sadašnjoj i dvije bivše škole

Plus+ 'Ponašao se nasilno i vulgarno', kažu, a Hrvatski zavod za socijalni rad od ožujka 2022. postupa nad dječakovom obitelji, a rezultata nema. Iz jedne škole se ispisao cijeli razred zbog njega, a u drugoj djeca radi njega ne idu na nastavu