Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Top biljke za spavaću sobu: Aloe vera čisti zrak dok vi spavate...

Top biljke za spavaću sobu: Aloe vera čisti zrak dok vi spavate...
1

Pri izboru biljaka za spavaću sobu birajte one koje nemaju intenzivan miris jer bi vas mogao ometati u tome da utonete u san. Nemojte ih držati tamo gdje mogu smetati

VIDEO

Ako se vodite pravilima feng shuija, drevne kineske vještine uređenja prostora u skladu s prirodom, možda ste prihvatili ideju o tome da biljkama nije mjesto u spavaćoj sobi jer "kradu" kisik. No jednako kao što troše kisik, biljke ga istodobno i stvaraju, nerijetko čak i više od onoga što potroše, pa je unošenje malo zelenila u taj prostor zapravo dobro došlo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Salma Hayek 00:50

Pri izboru biljaka za spavaću sobu birajte one koje nemaju intenzivan miris jer bi vas mogao ometati u tome da utonete u san. Nemojte ih držati tamo gdje mogu smetati, primjerice, na noćnom ormariću, gdje je mjesto za knjigu, naočale, čašu vode i slične sitnice. Biljkama treba osigurati dovoljno svjetla pa bi smještaj na dasku ispod prozora možda bio najbolje rješenje, pod uvjetom da je prostor oko prozora dovoljno širok. Jer ako noću ustajete, a ima premalo prostora, mogli biste nehotice srušiti teglu s cvijetom. I ono najvažnije, vodite računa da nije riječ o glomaznim biljkama, onima koje previše rastu u visinu ili se grane jako šire. Birajte biljke koje su ugodnog izgleda i povoljno utječu na atmosferu, kao i one koje su prirodni pročišćivači zraka u prostoru. Donosimo vam nekoliko prijedloga.

Napravite ovo i plijesan u vašem domu će zauvijek nestati
Napravite ovo i plijesan u vašem domu će zauvijek nestati

Crvena dracena je biljka atraktivna izgleda koja uklanja toksine poput formaldehida, ksilena i trikloretilena. Potrebni su joj puno sunčeva svjetla i posebno mjesto. Naime, riječ je o biljkama koje mogu narasti i do metar u visinu, a grane se mogu i raširiti pa nije pogodna za noćni ormarić ili neku policu gdje može smetati.

Lavanda se često koristi kao miris za sapune, šampone ili tjeranje moljaca te dezodoriranje garderobnog prostora ili stana. Lavanda pruža ugodan miris i pomaže u liječenju nesanice, ali i tjeskobe jer ima umirujuće djelovanje. Manju teglicu možete postaviti blizu kreveta, ako ne smeta, jer će vam njezin ugodan miris pomoći da lakše zaspite i popravite kvalitetu sna.

Aloe vera uklanja štetne kemikalije u zraku, a svijetlim pjegama na svojim mesnatim listovima pokazuje da je zrak u kojemu se nalazi onečišćen.

Čarolija u tegli: Ova biljka će donijeti radost i veselje u dom
Čarolija u tegli: Ova biljka će donijeti radost i veselje u dom

Gardenija također djeluje umirujuće i čisti zrak. No vrlo je osjetljiva, treba je redovito zalijevati i ne podnosi izravno sunce. Najbolje cvjeta u vlažnom prostoru, tako da u spavaćoj sobi možda neće pokazati svoje najljepše lice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Dnevni horoskop za srijedu 16. listopada: Ribe neka paze kako troše, Ovan briljira na poslu...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za srijedu 16. listopada: Ribe neka paze kako troše, Ovan briljira na poslu...

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 16. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje