Obavijesti

Tech

Komentari 3

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
10

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

VIDEO

Kineski div Huawei nastavlja svoju renesansu, nakon što su zabilježili fantastičan početak godine i rast dobiti od 564 posto te ušli među tri najveća proizvođača u Kini, u utorak su u Dubaiju predstavili niz novih inovativnih uređaja na globalnom eventu, gdje smo bili među najvećim svjetskim medijima. 

Huawei je predstavio potpuno novi sat Watch Fit 3 te Watch 4 Pro Space Edition, a uz njih su prikazali i nadograđeni MateBook X Pro, prvi tablet s nanjovijim PaperMatte ekranom i MatePad 11"S tablet. Nosivi uređaji i tableti u snažnom su fokusu, pa se Huawei i pohvalio sa 150 milijuna nosivih uređaja te više od 100 milijuna isporučenih tableta. 

Iz kompanije poručuju da su ovakvim predstavljanjem odlučili potvrditi svoju poziciju na tržištu elektroničkih uređaja, ali i da su i dalje predani inovacijama. 

- Ovo nam je iznimno važno, jer po prvi put u nekoliko godina imamo globalnu prezentaciju na ovakvoj razini gdje smo odjednom lansirali niz proizvoda na međunarodna tržišta. No, osim uređaja otkrivamo i našu GoPaint aplikaciju te doprinos koji je Huawei Xmage ostvario na području fotografije - rekli su iz Huaweija. 

 

Huawei Watch Fit 3

Najveći novitet s Huaweijeva predstavljanja je novi Fit 3 sat kojim nastavljaju pratiti 'Fashion forward' filozofiju koju su predstavili lani. Sat je naslijedio sličan kvadratni izgled s prethodnih modela, ali sada izgleda kao puno ozbiljniji sat. To prate materijali i proces izrade, narukvice i kruna.

Fit 3 je dobio veliki 1,82-inčni AMOLED ekran s 347 ppi gustićom prikaza te 60 Hz osvježenjem slike i 1500 nita maksimalne svjetline. Smjestili su ga u aluminijsko kućište i sa 9,9 milimetara te 26 grama mase, ovo je najlakši i najtanji model u seriji. 

Uz sat dolazi gomila različitih maski, a neke od njih imaju više varijanti koje možete mijenjati jednostavnim rotiranjem krune.

Velik naglasak je na aktivnostima i praćenju zdravlja pa su tako proširili bazu hrane da bolje pokriva više od 50 zemalja i regija te dodali nutritivnu analizu. Novi je i Smart Sports sustav koji predlaže određene vrste vježbi za određeno trajanje, prateći navike korisnika, ali i vrijeme. TruSleep sustav koji prati spavanje je također poboljšan i sada bolje tumači kako ste spavali, a Huawei ističe i da je praćenje rada srca 30 posto stabilnije. Za detaljnije dojmove o tim funkcijama sat ćemo trebati testirati.

Baterija sata, navodi se, može izdržati do 10 dana rada na jednom punjenju. On će stajati 159, odnosno 179 eura, ovisno o remenu.

Huawei Watch 4 Pro sada je dobio novo 'Space Edition' izdanje s materijalima iz zrakoplovne industrije, a sat ima i dizajnerske detalje koji podsjećaju na raketne motore. Stajat će 649 eura. Uz njega, GT4 Pro u ženskoj inačici je dobio također novu zelenu verziju koji će stajati 229 eura.

Huawei FreeBuds 6i 

Nove slušalice koje pripadaju u pristupačniji segment stižu s novom tehnologijom aktivnog poništavanja buke (ANC) i filtriranjem šumova. Bez ANC-a uključenog slušalice imaju kapacitet od 8 sati s jednim punjenjem, a zajedno s kućištem ukupno 35 sati, dok 10 minuta punjenja omogućuje četiri sata slušanja glazbe. Slušalice bi trebale stajati 99 eura.

Jedini Intel i9 laptop ispod kile

Huawei je predstavio i novi MateBook X Pro prijenosnik, koji je težak samo 980 grama, a pritom mu je debljina 13,5 mm. Pogoni ga i Intel Core Ultra 9 procesor, a Huawei ističe da je ovo jedini laptop s 'devetkom' lakši od kilograma. 

Novitet je i Huawei MatePad 11,5S tablet s novom generacijom PaperMatte ekrana na kojem su refleksiju ekrana smanjili na 2 posto te uklonili, kako navode, 99 posto interferencija svjetla. Radi se o tipu ekrana kojim žele stvoriti doživljaj korištenja što sličniji papiru pa ga se može normalno koristiti i vani. Ima ekran formata 3:2 te osvježenje slike od 144 Hz i 2.8K rezoluciju.

Veliku pažnju Huawei je tijekom predstavljanja dao i GoPaint aplikaciji koju su sami razvili. Namijenjena je umjetnicima i ima više od 100 različitih virtualnih kistova te tekstura koje oponašaju različite materijale. Aplikacija podržava velik broj slojeva za crtanje te nisku latenciju i visoki odaziv kako bi što brže reagirala na poteze umjetnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dio kometa osvijetlio je nebo iznad Španjolske i Portugala: 'Osjećao sam se kao u filmu'
KAO DA JE BIO DAN

Dio kometa osvijetlio je nebo iznad Španjolske i Portugala: 'Osjećao sam se kao u filmu'

Stanovnik Lisabona Bernardo Taborda (31) Reutersu je rekao da je šetao gradom s prijateljima kad je nebo odjedanput postalo jarko zeleno. "Bilo je nevjerojatno...", rekao je Taborda

Solarne oluje griju more: Zbog toga će biti više uragana?
SUNČEVA AKTIVNOST NA VRHUNCU

Solarne oluje griju more: Zbog toga će biti više uragana?

Znanstvenici kažu kako Sunce kada je aktivno pokreće snažne baklje energiziranih čestica koje pucaju kroz svemir. Kada one udare u Zemlju te čestice sa sobom donose sunčevu energiju koja zagrijava oceane
'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'