Pred kraj kuhanja izvadite meso i dio temeljca iz tave i dodajte kiselo vrhnje. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem
OSIJEK - Fiš paprikaš, tradicionalno je jelo koje je neizostavan dio gastronomske ponude na Badnjak u Slavoniji i Baranji. Ovaj specijalitet u Slavoniju je došao iz južne Njemačke, kao toplo i kreposno jelo napravljeno od riječne ribe (som, šaran, štuka). Može biti srednje, ali i jako začinjen. Kuha se u kotliću, a najbolji je kad se radi za više ljudi.
Božić je doba u kojem se obitelj - i uža i šira - okuplja za stolom te uz tradicionalna slana i slatka jela uživa u blagdanskoj atmosferi. Slavonci to čine uz fiš-paprikaš na Badnjak te uz pečeni odojak, orahnjaču i makovnjaču na Božić
Piletinu posolite i popaprite. Na tavi zagrijte ulje i sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer
Priprema se u bakrenom kotliću i poslužuje uz široke rezance: 'Bolji je kad se priprema za više osoba te kad se koristi kvalitetna riba. Pripremate li fiš za osam osoba, treba vam najmanje tri kilograma riječne ribe'
Donosimo vam recepte za fini riblji paprikaš, teletinu u umaku od senfa, palačinke sa svježim sirom, zapečene njoke s mozzarellom, tjesteninu s kestenima i slaninom, kolač od jabuka, krvavice s kiselim kupusom
Filip Golubov Car (25) polaznicima je otkrio kako pripremiti baranjsko tradicionalno jušno jelo od pijetla. Kaže da se u djetinjstvu majci i baki petljao u kuhanje koje ga je jako zanimalo
Iskoristi svoj Oranž