Tipovi brašna ovise o procesu mljevenja zrna (koji dio zrna i koliko sitno).Neke vrste kruha i kolača ne možeš napraviti ako ne koristiš baš određeni tip brašn
a jer onda tijesto ne ispadne kako treba. To ti je i ono; glatko, oštro, kukuruzno, raženo, graham brašno itd...Da ti je trebalo-naučio bi. 🙃
Prikaži još ↓
B1
Brk_1
05.9.2021.
Odustani
koristim redovito brašno glatko i oštro, nikada ne kupujem po tipu
Dk
Deaktivirani korisnik
05.9.2021.
Odustani
Tip brašna mora pisati jer postoji razlika. Za neke je ta razlika bitna.
B1
Brk_1
05.9.2021.
Odustani
Kojih tipova bijelog glatkog brašna ima npr?
lB
lovrić Bernarda
11.9.2021.
Odustani
Ovi niski tipovi brašna su za bijeli kruh lisnato tijesto i peciva. Sto je viši tip Laze da je kvalitetnije ima vise pepela bla bla bla bla !
Dk
Deaktivirani korisnik
11.9.2021.
Odustani
Bernarda, hvala. Ja sam bila odustala...imala sam najbolju namjeru. Pozzz za oboje.
B1
Brk_1
11.9.2021.
Odustani
tipovi brašna su švapske gluposti koje danas ne kuži 99% potrošaća nego kupuje isključivo na osnovi navedene finoće mljevenja
VolbeatDbv
23.12.2021.
Odustani
Ne slažem se brk, itekako ima razlike od tipa do tipa. Primjerice, u zadnje vrijeme za pravljenje dobrog kruha iskuljučivo koristim polubijelo 850, jer ima nešt
o više proteina i glutena, i kruh najbolje ispadne. A cjenovno je sada tu negdje s najjeftinijim (glatkim 550). Nije loše njega pomiješati malo s integralnim za puniji okus
Prikaži još ↓
VolbeatDbv
23.12.2021.
Odustani
Primjerice, ošto 400 je najbolje (meni) za zadnje premjesivanje tijesta za pizzu i sl, jer daje hrskavu koricu i ne lijepi se za tijesto
Dk
Deaktivirani korisnik
23.12.2021.
Odustani
VB, oštro vrlo malo koristim. A ovo za pizzu ima logike. Iako ja stavim ulja i malo mlijeka pa dobijem super koricu.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .