Obavijesti

Sport

Komentari 6

Strah od 'kauboja': Male su nam šanse protiv Hrvata

Strah od 'kauboja': Male su nam šanse protiv Hrvata
5

Većina reprezentativaca Švedske smatra kako im je najveća prepreka za večerašnju pobjedu nad Hrvatskom Domagoj Duvnjak

VIDEO

Većina reprezentativaca Švedske smatra kako im je najveća prepreka za večerašnju  pobjedu nad Hrvatskom Domagoj Duvnjak.
- Obožavam Hrvatsku i hrvatski rukomet i imam jako puno respekta prema vašoj tradiciji, pogotovo cijenim pivota Igora Vorija i mladog organizatora igre Domagija Duvnjaka, koji je već sada veliki igrač – izjavio je Jonas Larholm.
Ni Kim Andersson nije propustio spomenuti Duvnjaka.
- Mmlad je, ali već sada igra na visokom nivou. O njegovoj će igri ovisiti puno toga, pogotovo ako Balić ne bude mogao igrati zbog ozljede – tvrdi Andersson, koji priželjkuje paklenu atmosferu u Spaladiumu.
- Znam da ćemo igrati protiv 12.007 protivnika i samo ako nametnemo naš stil igre možemo računati na bodove. U postotku nam ne bih dao više od 25% šansi, no sjajna atmosfera u Areni i za nas će biti poticajna. Među Duvnjakove ¨obožavatelje¨ spada i golman Johan Sjostrand.
- Hrvatska je reprezentacija prepuna zvijezda, no najopasniji za gol je Duvnjak – rekao je Sjostrand, koji je Španjolcima skinuo čak 21 šut.
- Pobjeda protiv Španjolske pomoći će nam da sa puno više samopouzdanja zaigramo i protiv Hrvatske.
Tajnu zašto Šveđani toliko cijene Duvnjaka otkrio nam je nekadašnji legendarni igrač, danas trener Švedske Steffan Olsson.
- Naši mladi reprezentativci igrali su puno puta protiv njega u mlađim selekcijama, gdje su ga imali prigodu upoznati. Iskreno, da sam na njihovom mjestu ja bih više pazio na starije i iskusnije, poput Metličića, Balića, Vorija...
Susreta sa Šveđanima prisjetio se i Duvnjak, iznenađen da su upravo njega istakli kao naše najjače oružje.
- Igrao sam puno puta protiv njih na juniorskim prvenstvima i upoznao dosta njihovih mladih igrača. Posebno pamtim desnog vanjskog Karlssona i golmana Sjostranda, koji je gotovo sam uništio Španjolce – rekao je po ocjeni mnogih stručnjaka u ovom trenutku naš najbolji igrač.

KALLMAN PREDVODNIK, SJÖSTRAND "LUD"
Nakon prva tri kola SP-a najbolji je švedski strijelac Jonas Kallman sa 18 golova. Dalibor Doder zabio ih je 16, ali on nije igrao protiv Koreje. Johan Sjöstrand  najbolji je golman SP-a sa 45% obranjenih šutova.

POVRATAK NA VELIKU SCENU
Šveđani od SP-a 2003. godine i velike smjene generacija nisu imali zapaženih rezultata na velikim natjecanjima. Na SP-u 2007. nije ih ni bilo, a na prethodna dva završili su kao 13., odnosno 11.
Novu generaciju pod svoje su uzeli Ola Lindgren i njegov pomoćnik Staffan Olsson, a igru nose ljevoruki ubojiti šuter Kim Anderson i lijevo krilo Jonas Kallman, te najveće “iznenađenje” Dalibor Doder, koji je briljirao protiv Španjolaca zabivši im 11 golova. Golman Johan Sjöstrand na istoj utakmici imao je nevjerojatnu 21 obranu. Šveđane krasi brza i atraktivna igra, zbog koje su ih i splitski navijači dobro prihvatili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti