Obavijesti

Sport

Komentari 144

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti

VIDEO

Sergej Jakirović u četvrtak iza 10 sati i službeno je postao bivši trener Dinama, doznaju 24sata. Članovi izvršnog odbora još u srijedu načeli su temu potencijalnog odlaska aktualnog trenera, tome se nije protivio ni predsjednik Dinama Velimir Zajec. I Jakirović će se danas u Maksimiru oprostiti od igrača, riješiti pitanje otpremnine... Vijest je iza 11 sati potvrdio i Dinamo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera 01:04

"GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković", napisali su iz Maksimirske 128.

Sergej Jakirović se normalno spremao za trening koji je na rasporedu u 17 sati, bio fokusiran na Slaven Belupo, ali je dobio poziv koji je za njega bio koban. Sad već bivši trener "modrih" u svom je mandatu prošao "sito i rešeto", rijetki su u povijesti Dinama izdržali sve što je prošao on.

Statistika Sergeja Jakirovića

Prvi put je na "konopcima" bio poslije poraza u Prištini (listopad 2023.), drugi put poslije bolnog poraza od Lokomotive na startu drugog dijela sezone (siječanj 2024.). Ipak, tad je u klubu sve bilo podređeno nadolazećim izborima, a na tržištu nije bilo puno zanimljivih kandidata. Sad je situacija ipak bila drugačija. U međuvremenu je prezimio u Europi, osvojio duplu krunu, ušao i u Ligu prvaka.

I još jučer su iz Maksimirske 128 bačeni prvi "papci", prva opcija "modrih" je Niko Kovač (52). I tu nema nikakve tajne. Zvonimir Boban jedan je od zagovornika te ideje koja se još u utorak navečer zakotrljala medijskim prostorom. Legenda "vatrenih" sve je češće u društvu Roberta Kovača, ali "njegov brat Niko" za Dinamo bi mogao biti - nemoguća misija. Razlog? Novac. Dinamo danas živi u blagostanju, u Maksimiru konačno ima "para", ali Kovač za sebe i stožer traži previše. Puno previše.

Godišnja plaća za novog trenera i njegov stožer išla bi i do 2,5 milijuna eura, pa bi mu Zagrepčani u slučaju ranijeg raskida ugovora (ako ne bude rezultata) morali isplatiti - čuda. Kovač bi postao daleko najplaćeniji trener u Dinamovoj povijesti, vrlo vjerojatno bi imao veća primanja i od bilo kojeg igrača koji je ikad branio boje "modrih".

Od ostalih konkurenata nekako najbolje stoje dionice Željka Sopića kojeg brojni navijači žele na klupi hrvatskog prvaka. Sve se češće spominje ime Igora Jovićevića, kao opcije se još navode Damir Krznar, Vedran Ćorluka..., ali nitko od njih još nije dobio nikakav "mig" iz Maksimira, nitko nije niti započeo pregovore s čelnicima kluba. Samo Niko Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 144

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
City prosuo bodove, ali Gvardiol izazvao lavinu komentara: 'On je  Maldinijev izgubljeni brat...'
NEVJEROJATNI 'VATRENI'

City prosuo bodove, ali Gvardiol izazvao lavinu komentara: 'On je Maldinijev izgubljeni brat...'

Joško Gvardiol odigrao je fantastičnu utakmicu u kojoj skoro pa nije napravio krivi dodir s loptom. Presjekao je dva dodavanja, blokirao dva udaraca i čak pet puta spasio gubitak posjeda lopte