Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Stjuardese otkrivaju koju hranu i piće treba izbjegavati u avionu

Stjuardese otkrivaju koju hranu i piće treba izbjegavati u avionu

Svatko tko je letio ima svoje mišljenje o hrani koja se poslužuje u avionu, a stjuardese, koje pomažu u pripremi i posluživanju ovih obroka, savjetuju da neke od njih ne konzumirate

Stjuardese su otkrile koju hranu i piće treba izbjegavati kada letite u avionu. S obzirom da one sudjeluju u pripremi te hrane, znaju što nije najpametnije konzumirati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Harmonikaši reel 00:34

Voda iz cijevi možda nije čista

Prije svega voda i topli napici su područje u kojem bi putnici, prema njihovom mišljenju, trebali biti oprezni. Iako je flaširana voda u redu, vodu iz slavine treba izbjegavati, objasnila je jedna stjuardesa za HuffPost.

- Sve se svodi na to koliko se često cijevi čiste - rekla je, dodajući da se voda iz slavine često koristi i za kuhanje kave i čaja.

Zašto piloti i stjuardese nemaju isti pojas kao i ostali putnici?
Zašto piloti i stjuardese nemaju isti pojas kao i ostali putnici?

Pića s kofeinom također dehidriraju - još jedan razlog da ih izbjegavate tijekom putovanja. I prije nego što stavite led u piće, razmislite još jednom. To se također često radi koristeći istu vodu iz slavine.

Izbjegavajte alkohol

Alkohol isto negativno utječe na vaše tijelo kada ste na velikoj visini, opet zbog dehidracije, kao i niže razine kisika u tijelu tijekom leta. Tlak u kabini aviona niži je od onog na koji smo navikli, što znači da tijelo teže uzima kisik. To može dovesti do ošamućenosti i potencijalno učiniti putnike pijanijima u zraku nego što bi bili na kopnu.

Izuli se i opustili u avionu pred drugim putnicima: 'Ne mogu vjerovati što gledam cijeli let'
Izuli se i opustili u avionu pred drugim putnicima: 'Ne mogu vjerovati što gledam cijeli let'

Prepečeno i preslano

Odresci i fileti još su jedna kategorija hrane koju treba izbjegavati, rekli su pratitelji, uglavnom zato što su uvijek previše pečeni i suhi.

Što se tiče tjestenine i juha, obično imaju puno soli na letovima, dijelom zato što niski tlak znači da te skupine hrane imaju manje intenzivan okus pri niskom tlaku, zbog čega ih obilno začinjavaju. U to spadaju i sendviči.

Treba pripaziti i na namirnice koje se čuvaju u hladnjaku, piše Indy100.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3