Većina ljudi stavlja mlijeko u vrata hladnjaka, ali najbolje ga je držati na polici gdje je hladnije i gdje je temperatura stabilnija. U vratima je temperatura toplija i to uzorkuje brže kvarenje
Spriječite prebrzo kiseljenje mlijeka ovim odličnim trikom
Mlijeko je namirnica koja se često koristi u kućanstvima, ali se nažalost brzo pokvari. Ako je neotvoreno, punomasno mlijeko može trajati u hladnjaku pet do sedam dana, mlijeko sa smanjenim udjelom masnoće i obrano mlijeko može trajati više od sedam dana, a mlijeko bez masnoće i bez laktoze, može trajati duže, sedam do deset dana nakon otisnutog datuma.
POGLEDAJTE VIDEO: Držanje mlijeka u hladnjaku
Pokretanje videa...
No postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste produžili rok trajanja mlijeka. Prvo kupite mlijeko s najdužim rokom trajanja. Također, kada kupujete mlijeko stavite ga zadnje u kolica i kada dođete kući, odmah ga stavite u hladnjak.
Većina ljudi stavlja mlijeko u vrata hladnjaka, ali najbolje ga je držati na polici gdje je hladnije i gdje je temperatura stabilnija. U vratima je temperatura toplija i to uzorkuje brže kvarenje.
Nakon otvaranja mlijeko može trajati tjedan ili dva bez zgrušavanja, ali neki predlažu da u mlijeko dodate prstohvat soli i protresete bocu kako bi se sol ravnomjerno rasporedila.
Minerali soli usporavaju kiseljenje mlijeka i rast bakterija. Kao rezultat toga, mlijeko će trajati i do tjedan dana duže.