Britanci su stručnjaci za kuhanje savršenog čaja, a navodno čak i dio njih to čini pogrešno. Stručnjak za čaj objasnio je kako skuhati savršenu šalicu, a trik je u pokrivanju i temperaturi
Mnogi ga krivo rade: Evo kako napraviti savršenu šalicu čaja
Jack McMullon, britanski ekspert za čajeve otkrio je kako doći do savršene šalice čaja.
- Čaj trebate poklopiti dok se namače u vrućoj vodi. To zadržava više topline i održava konstantnu temperaturu, što omogućuje da se listići čaja razmotaju i da se maksimalno oslobode okusi - otkrio je za The Mirror.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Uz poklopljenu šalicu, stučnjak tvrdi da se čaj treba pomiješati par puta dok vrećica još stoji u vodi.
- Idealno vrijeme za zadržavanje vrećice čaja u vodi je četiri minute - tvrdi, pa dodajte da je idealna temperatura 95 do 98°C.
Za one koji vole uživati u čaju s mlijekom, najbolje je pomiješati mlijeko s više mliječne masti.
- Mlijeko koje ima manje masti je vodenije, pa nećete dobiti jednaku kremastu teksturu s njim - istaknuo je McMullon, pa istaknuo da je mlijeko najbolje miješati s crnim čajem.
Ako ste ipak ljubitelj mlijeka koje nije životinjskog podrijetla, Jake preporučuje da stvari radite malo drugačije. Preporuča da prvo zagrijete sojino mlijeko kako vam se čaj ne bi 'razdvojio' kada u njega ulijete biljni proizvod.
Vjerovali ili ne, odabir prave šalice ključan je za okus vašeg čaja.
- Odabir prave vrste šalice koja će provoditi toplinu i učinkovito je zadržati, a da pritom ne utječe na okus. Staklo i porculan su glatki, neporozni i neće utjecati na okus vašeg napitka.
POGLEDAJTE VIDEO: DANKO AŽIĆ REAGIRAO NA 'MAMIĆEV REP'