Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zubčić i Gordić uz oboljele od Downa na treningu Cedevite...

Zubčić i Gordić uz oboljele od Downa na treningu Cedevite...
8

Ma, nema ništa ljepše nego kad možete pomoći. Cedevita je klub koji mora biti društveno osviješten, rekao je Tomislav Zubčić nakon posjeta oboljelih od Downa

VIDEO

Na košarkaški trening u Cedevitinu domu na Velesajmu došli su posebni gosti. Dvoranu su ispunili toplim i zaraznim osmjehom, vedrinom, veseljem... Bilo je tu zagrljaja i sretnih suza tako potrebnih osobama s Downovim sindromom.

Pokretanje videa...

Marko Prpić/PIXSELL 01:56

- Ma, nema ništa ljepše nego kad možete pomoći. Cedevita je klub koji mora biti društveno osviješten, te pomagati osobama s posebnim potrebama da se lakše integriraju u društvo - rekao je košarkaš Cedevite Tomislav Zubčić.

Euroliga je pokrenula projekt 'One team' u sklopu kojeg su košarkaši Cedevite ugostili petnaestak mladih s Downovim sindromom iz Udruge Down 21. Tomislav Zubčić i Nemanja Gordić pomogli su mladim dečkima i curama da postignu svoje prve koševe u životu, a tijekom sat vremena zajedničkog druženja sa svojim posebnim gostima prošli su gotovo pravi trening, od zagrijavanja i gimnastike, do raznih igara.

- Ovo je jako lijepa gesta Cedevite. Osobama s Downovim sindromom tjelovježba je iznimno važna. Često imaju problema s pretilošću, pa su im sportske aktivnosti nužne. Za njih je ovo neprocjenjivo, a njihovi osmjesi, radost i sreća nešto je što se prenosi na sve ljude oko njih - istaknula je Dubravka Bradić, predsjednica Udruge Down 21.

Dirnuli su Zubčića i Gordića. Košarkaši Cedevite držali su ih za ruke, pomagali im da odrade vježbe, bodrili ih ako bi malo zapeli... Najljepše u cijeloj priči je to da će Cedevita svoje nove prijatelje na treningu ugošćivati svaki ponedjeljak do lipnja.

- I mi smo presretni da ovo nije samo jednokratno druženje. Kontinuitet bavljenja sportom je nešto što njima zaista treba. I oduševljeni su treningom s Cedevitom, već sad se vesele idućem ponedjeljku i novom druženju - dodala je Dubravka Bradić.

Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...
OSMINA FINALA SP-A

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...

Uz dvije velike greške na početku prvog poluvremena, odnosno drugog, Hrvatska je izgubila u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine. Imali smo više udaraca od Argentinaca, ali slaba je to utjeha
Tajna Bjeličine bilježnice: Sve je unutra - treninzi, akcije, analize
ANALIZA RUKOPISA

Tajna Bjeličine bilježnice: Sve je unutra - treninzi, akcije, analize

Koliko god na prvi pogled djelovao ljubazno i pristupačno, jak pritisak olovkom govori da je Nenad vrlo samopouzdana osoba, iznimno jakog karaktera te velike nepopustljivosti