Obavijesti

Sport

Komentari 34

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...
3

Uz dvije velike greške na početku prvog poluvremena, odnosno drugog, Hrvatska je izgubila u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine. Imali smo više udaraca od Argentinaca, ali slaba je to utjeha

Hrvatska reprezentacija izgubila je u osmini finala Svjetskog futsalskog prvenstva u Uzbekisatnu od Argentine s 0-2 (0-1).

Presudile su dvije hrvatske pogreške, a golove za aktualne svjetske doprvake zabili su Alan Brandi (1:30) i Matias Rosa (23:09).

Bio je to četvrti nastup hrvatske vrste u Uzbekistanu i teći poraz. Turnir smo otvorili porazom od Tajlanda (1-2), potom je uslijedio težak poraz od Brazila (1-8), da bi odabranici izbornika Marinka Mavrovića osminu finala izborili uvjerljivim trijumfom potiv Kube (7-0).

Od utakmice protiv Kube prošlo je čak sedam dana, a u međuvremenu je dio igrača imao problema s virozom i probavnim smetnjama što je sasvim sigurno ostavilo traga.

Počelo je loše za futsal "Vatrene". Argentina je povela već nakon 90 sekundi utakmice. Sarmiento je poslao dugačku loptu, Novak je "zaboravio" na Brandija koji je glavom svladao Primića za 1-0. Suci su provjeravali video snimku, gledali ima li argumenata za prekršaj u napadu, no procijenili su kako je sve čisto.

Hrvatska je bila blizu izjednačenja u šestoj minuti, Čekol je pucao, ali je Sarmiento bio siguran. Minutu kasnije u izglednoj situaciji je bio i Perić, no hrvatski "pivot" nije najbolje zahvatio loptu.

U 11. minuti moglo je biti i 2-0, Borruto je jurnuo u kontru, no srećom njegov udarac je završio u vratnici. U 13. minuti hrvatska vrata je spasio Claudino kojeg je na našoj crti pogodio suigrač Taborda. Sijevnula je kontra Hrvatske. Novak je odigrao loptu za Postružina, čiji je udarac blokiran u posljednjem trenutku.

Najbolju priliku u prvom dijelu Hrvatska je imala u 15. minuti, Sekulić je pucao iz blizine, ali ravno u argentinskog vratara. Hrvatska je u prvom poluvremenu uputila 19 udaraca pri čemu su četiri išla u okvir, s druge strane "Gauči" su uputili 15 udaraca od kojih je pet išlo u okvir, a jedan je završio i u mreži.

Nažalost, Argentina je i na startu drugog dijela stigla do gola. Jurlina je izgubio loptu što je iskoristio Rosa pogodivši u 24. minuti za 2-0.

U 28. minuti Hrvatska se mogla vratiti u susret, no Perić je iz neposredne blizine pogodio gredu.  U 31. minuti ponovno je blizu bio Perić, ali je njegov udarac netko od Argentinaca očistio s crte.

U posljednje četiri minute Hrvatska se odlučila na maksimalan rizik, umjesto vratara Primića ušao je Novak, no zonska obrana Argentine je ostala neprobojna.

U posljednjoj minuti "Gauči" su imali priliku zabiti na prazna vrata, ali je Vaporaki pogodio vratnicu.

Argentina je posljednji četvrtfinalist, a idući protivnik "Gauča" bit će Kazahstan.

Za Hrvatsku je ovo bio drugi nastup na svjetskim prvenstvima. Premijeru smo imali prije 24 godine u Gvatemali upisavši tri pobjede i tri poraza ispavši u drugoj rundi natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Osmina finala Svjetskog prvenstva 17.00 , Taškent, Uzbekistan
Hrvatska
0 : 2
Argentina
Brandi 2', Rosa 24'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj utakmice. Hrvatska ide kući, a Argentina na Kazahstan u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Dvije pogreške su odlučile...

39'

Vaporaki sa svog gola pogađa stativu našeg praznog gola.

39'

Čekol iskosa, opet Sarmiento. Tražili smo VAR provjeru za igranje rukom u šestercu, ali ništa od kaznenog udarca.

37'

Tri i pol minute do kraja, Novak je u ulozi golmana-igrača.

36'

Kontra naših, ali Sarmiento je pročitao dodavanje Jelovčića prema Čekolu na drugoj stativi. Moramo preuzeti potpuni rizik igre bez golmana.

Komentari 34