Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagreb skupio atletsku elitu: Na Hanžeku premije od 200.000 dolara, a stižu i zlatni olimpijci

Zagreb skupio atletsku elitu: Na Hanžeku premije od 200.000 dolara, a stižu i zlatni olimpijci
5

Prijenos iz Zagreba emitirat će se u više od 140 zemalja svijeta, kroz tri dana će više od 10.000 gledatelja uživo pratiti miting, a najavljeno je i rušenje svjetskog rekorda na 1000 metara!

VIDEO

Danas od 18 sati počinje 74. izdanje Boris Hanžeković memorijala, koje tradicionalno u Zagrebu okuplja najbolje atletičare iz Hrvatske i cijelog svijeta. Treću uzastopnu godinu zagrebački se miting održava tri dana, pa će tako program početi već u petak, kada će atletičari na Trgu bana Josipa Jelačića nastupiti u natjecanju u skoku u dalj.

U subotu je na rasporedu bacanje kugle kod zagrebačkih fontana, a u nedjelju će se sva ostala natjecanja održati u Sportskom parku Mladost. Posebno će zanimljivo biti natjecanje u skoku u dalj nakon što je mladi hrvatski atletičar Roko Farkaš (19) osvojio svjetsko juniorsko zlato u toj disciplini. Tu je i višestruki prvak Hrvatske u toj disciplini Filip Pravdica (29).

Zagreb: 73. memorijal Borisa Hanžekovića, utrka na 200m muški

Za skok u dalj organizatori mitinga morali su nabaviti čak 20 tona pijeska za doskočište! 

- Memorijal Boris Hanžeković ponovno se održava tri dana kako bismo približili atletiku široj javnosti. Svjetski atletski savez želi da sport izađe među ljude, na trgove i da neke od disciplina budu u fokusu. Mi tako imamo skok u dalj na zagrebačkom trgu i bacanje kugle na fontanama - rekao nam je Natko Bošnjak, voditelj projekta Memorijal Boris Hanžeković. 

Čak 20 osvajača olimpijskih medalja iz Pariza

Prošle se godine zagrebački miting preklapao s finalom Dijamantne lige, ali to nije slučaj i ove godine. Tako je u Zagreb stiglo čak 20 osvajača olimpijskih medalja iz Pariza. Tu je Ryan Crouser, koji je u Parizu osvojio treće uzastopno olimpijsko zlato u bacanju kugle, kao i olimpijski pobjednik u bacanju diska Roje Stona

Hrvatska rekorda Sandra Elkasević (34) lovi čak 12. pobjedu na zagrebačkom mitingu. Očekivanja su od nje velika nakon što je u Parizu osvojila olimpijsku broncu, a nekoliko je dana prije Hanžekovića bacila hitac od 68,81 metar, što je 1,3 metra dalje nego što je bacila u Francuskoj.

Zagreb: Nastup Sandre Perković na 73. memorijalu Borisa Hanžekovića

Bošnjak nam je otkrio kako je ogroman interes javnosti za atletski spektakl u Zagrebu.

- Turistička slika grada Zagreba odlazi u više od 140 zemalja svijeta. Zagreb u ova tri dana ima punu pažnju svjetske atletike, koja je glavni olimpijski sport. Dolazi veliki broj sportaša i prateće osoblje. Naša je procjena kako će uživo više od 10.000 ljudi gledati ovaj događaj kroz tri dana, ulaznice su rasprodane, ali pokušavamo dobiti dodatni kontingent stajaćih ulaznica i još jednu tribinu - rekao je.

Mlade hrvatske nade čekaju priliku

Tu su i mlade nade hrvatske atletike poput Jane Koščak, Roka Farkaša, Mije Wild, Vite Barbić, Eve Barbarić i Jana Ferine. Njima se smiješi fina zarada ako na Hanžekoviću dođu do kraja!

- Svjetski atletski savez propisao je nagradni fond u iznosu od 200.000 dolara za razinu natjecanja kao što je zagrebački miting. Postoje bonusi i za rušenje rekorda mitinga i svjetskih rekorda. 

A ovog bi vikenda u Zagrebu mogao pasti i novi svjetski rekord! Najavljeno je rušenje svjetskog rekorda u utrci na 1000 metara kojeg već 25 godina drži Kenijac Noah Ngeny s 2:11,96. Naravno, za očekivati je i kako će pasti i više rekorda mitinga, čime bi se ovogodišnje izdanje Hanžekovićeva memorijala još više urezalo u pamćenje javnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!