Obavijesti

Sport

Komentari 1

Velika šteta: Luka Pratljačić je ostao bez Olimpijskih igara

Velika šteta: Luka Pratljačić je ostao bez Olimpijskih igara

Jedini hrvatski boksač na Olimpijskim igrama bit će Gabrijel Veočić u kategoriji do 80 kg, koji je svoju "vizu za Pariz" izvadio plasmanom u finale prošlogodišnjih Europskih igara u Krakowu

VIDEO

Hrvatski boksački prvak u superteškoj kategoriji (+92 kg) Luka Pratljačić nije dobio priliku boriti se za plasman na Olimpijske igre u Parizu. U subotu je izgubio od Ukrajinca Dmitra Lovčinskija u osmini finala drugog svjetskog kvalifikacijskog turnira koji se održava u Bangkoku.

Pratljačić je bio posljednji od šestoro hrvatskih predstavnika na ovom turniru koji je još imao šansu izboriti se za nastup u Parizu, da je uspio pobijediti nekadašnjeg europskog prvaka u konkurenciji boksača do 22 godine. No, Lovčinskij se od početka borbe nametnuo kao aktivniji borac, dok je Osječanin, koji je u petak proslavio 27. rođendan, odlučio koristiti svoju prednost u visini i dužim rukama držati suparnika na distanci te prijetiti iz kontranapada.

Ta taktika mu nije donijela bodove kod sudaca uz ring jer su u prve dvije runde njih četvorica dali prednost Ukrajincu, a jedan je dao obojici boksača po jednu rundu.

U trećoj rundi je Pratljačić shvatio da mora pokušati napasti svojeg suparnika i nekoliko puta je uspio plasirati udarce u glavu Ukrajinca koji je do tada dosta uspješno koristio svoju brzinu i uspješno se branio. Na polovici treće runde došlo je do prekida jer se Lovčinskiju iz posjekotine iznad desnog oka počela slijevati krv. Dežurni liječnik je pokušao sanirati ozljedu ukrajinskog boksača, ali je nakon jedne minute označio da Lovčinskij ne može nastaviti borbu.

No, kako je u trenutku prekida Ukrajinac bio u značajnoj bodovnoj prednosti, proglašen je pobjednikom te će se u nedjelju boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Tako je hrvatski boks ostao na jednom predstavniku na olimpijskom turniru, a to je Gabrijel Veočić u kategoriji do 80 kg, koji je svoju "vizu za Pariz" izvadio plasmanom u finale prošlogodišnjih Europskih igara u Krakowu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

VIDEO Svijet se divi majstoriji Gvardiola! City do preokreta, Liverpool teško kiksao kod kuće
KAKVA PREDSTAVA

VIDEO Svijet se divi majstoriji Gvardiola! City do preokreta, Liverpool teško kiksao kod kuće

Igrao je samo drugo poluvrijeme, no njegovim ulaskom u potpunosti se promijenio Cityjev način igre. 'Građani' su zagospodarili travnjakom, a Joško je briljirao
Attenzione! Gattuso je počastio igrače i stožer s iPhoneima! Za to je dao oko 40 tisuća eura
NAKON POBJEDE U DERBIJU

Attenzione! Gattuso je počastio igrače i stožer s iPhoneima! Za to je dao oko 40 tisuća eura

Trener Hajduka iskeširat će 40.000 eura i počastiti sve igrače i članove stožera novim mobitelima, kao nagradu za dobru igru i pobjedu u derbiju