Obavijesti

Sport

Komentari 24

Već izbila svađa u Srbiji. Piksi nakon Tadićeve izjave: 'Uh, to je rekao? To nikako nije dobro...'

Već izbila svađa u Srbiji. Piksi nakon Tadićeve izjave: 'Uh, to je rekao? To nikako nije dobro...'

Dušan Tadić nije krenuo od prve minute u utakmici protiv Engleske i svoje nezadovoljstvo zbog toga javno je iskazao. No na press-konferenciji na kritike mu je odgovorio izbornik Dragan Stojković

VIDEO

Nije dugo trebalo da se u reprezentaciji Srbije počnu pokazivati prve trzavice. Engleska ih je pobijedila s minimalnih 1-0, a izbornik Dragan Stojković Piksi (59) iznenadio je sastavom jer je na klupi ostavio kapetana Dušana Tadića (35). To, čini se, nije dobro sjelo igraču Fenerbahčea koji je u igru ušao tek u 61. minuti pa je nakon utakmice kritizirao Piksija zbog izostavljanja iz prvog sastava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:58

- Pričao sam s misterom, naravno, imamo dobru komunikaciju. Ali teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapetan sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ove momčadi, bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao igrati od prve minute. Poštujem odluku izbornika - rekao je Tadić.

- Mogao bih puno više napraviti da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću igrati. Ja bih naravno volio igrati 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš biti dio kolektiva i napravit ću sve za kolektiv. Idemo dalje - dodao je igrač Fenerbahčea u intervjuu za RTS.

Srbi nakon poraza: 'Englezi nisu bauk! Hrabra Srbija pokazala da se može, prolazimo skupinu'
Srbi nakon poraza: 'Englezi nisu bauk! Hrabra Srbija pokazala da se može, prolazimo skupinu'

Stojković je objasnio kako je izostavio veznjaka iz taktičkih razloga jer je htio da bude svjež za drugo poluvrijeme koje je smatrao ključnim. Na press-konferenciji novinari su ga pitali što misli o izjavama Tadića, a Piksi se nije suzdržavao.

- Uh, to nije dobro ako je to rekao. Uh, to nikako nije dobro ako je to rekao. Nije dobro. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici, ništa drugo.

Euro 2024: Serbia - England

- Neće biti bure oko kapetana. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za polemiziranje. Da, on može početi utakmicu. I te kako. Ali ja sam taj koji donosi odluke -  zaključio je Stojković.

Problem s kapetanom nije jedini koji Piksi mora riješiti. Filip Kostić (31) morao je napustiti utakmicu protiv Engleske u 43. minuti zbog ozljede, a čini se da je ona teže prirode i da je za njega prvenstvo gotovo. Srpski mediji navode da će Kostić obaviti preglede tijekom dana, ali već sada nagađaju da ga nećemo gledati u nastavku natjecanja u Njemačkoj. Točno trajanje izbivanja s terena znat će se nakon izvještaja poslije magnetne rezonance.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova
REAL SLAVIO, MODRIĆ BRILJIRAO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova

Luka Modrić bio je u prvom sastavu Reala i odigrao je vrlo dobru utakmicu. Asistirao je za vodeći gol u 14. minuti, a u 92. je izašao uz ovacije publike na Bernabeuu. A njegov suigrač se teško ozlijedio