Obavijesti

Sport

Komentari 35

Pjaca otpao, bit će više od 20 tisuća navijača! Dalić: Nisam zvao Bilića da nam pomogne

Pjaca otpao, bit će više od 20 tisuća navijača! Dalić: Nisam zvao Bilića da nam pomogne
4

Šteta što ovise navijači o vremenskoj prognozi i žao nam je što će biti kiša. A nama igračima nekad je i ljepše i lakše igrati kad je kiša, dodao je Lovro Majer

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je apsolvirala prvu od dvije posljednje prepreke u kvalifikacijama za Euro. Pred "vatrenima" je još ogled s Armencima (utorak, 20.45), koji su nas u prošlom kolu remijem protiv Walesa (1-1) pogurali prema izravnom plasmanu u Njemačku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vatreni na korak do Eura: Pobjedili Latviju 2-0 00:49

S pobjedom, "vatreni" su sigurno na Euru, a ovisno o ishodu utakmice Walesa i Turske, koja je već osigurala vizu za Njemačku, drugu poziciju u skupini možemo dohvatiti remijem, pa čak i porazom. Međutim, Zlatko Dalić ne smije kalkulirati. Moramo ići na pobjedu i nadati se raspletu u kojem osvajamo skupinu kako bi imali što povoljniji ždrijeb na Euru.

- Sretan sam zbog gola i asista i još više pobjede. Doveli smo se u situaciju da ovisimo sami o sebi i jedva čekamo utakmicu i pobjedu, spremni smo - kazao je u najavi Lovro Majer, koji je briljirao protiv Latvije.

Što nas čeka protiv Latvije?

- Ne razmišljamo kakva nas utakmica čeka, mi moramo biti pravi i hoćemo, kao u subotu, pa ne bi trebalo biti problema. Armenija je postala ozbiljna, dobra ekipa i neće biti lagano, iako im ne znači ništa. To može biti klopka jer igraju bez presinga, ali siguran sam da ćemo ući kao u subotu i plasirati se na Euro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Atmosfera u reprezentaciji?

- Motivirani smo, kao i uvijek, a i ozračje je uvijek bilo odlično, iako smo izgubili dvije utakmice u listopadu. Izgledalo je na van da nije bilo dobro, ali držali smo se zajedno i znali da imamo velike šanse, na dobrom smo putu, pa ćemo sutra završiti tako.

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije

Kako ste zadovoljni svojom predstavom na desnom krilu?

- Osjećam se super na bilo kojoj poziciji, pa i krilu, igrao sam to u klubu u zadnje vrijeme, a i reprezentaciji više puta. U Wolfsburgu sam zadovoljan, na sredini smo, borimo se, nismo konstantni baš, ali zadovoljan sam, napredujem, zato sam i došao.

Kakvu atmosferu očekujete na Maksimiru?

- Šteta što ovise navijači o vremenskoj prognozi i žao nam je što će biti kiša. A nama igračima nekad je i ljepše i lakše igrati kad je kiša - zaključio je Lovro, nakon čega je napustio presicu i otišao na trening.

Zlatko Dalić večer uoči utakmice otkrio je stanje u reprezentaciji.

- Pjaca neće biti u kadru, osjetio je mišić, još ga osjeća, nećemo riskirati. Juranović i Sučić će biti u kadru, trenirali su bez problema, ali rizik je odmah ubaciti ih u momčad, velika je utakmica i rizik, bit će na klupi. Nećemo raditi velike promjene, nema potrebe, ako napravimo minimalne, to će biti iz taktičkih razloga, a ne zato što sam nezadovoljan nekim - kazao je Dalić pa dodao:

- Nismo mislili da ćemo se dovesti u situaciju da u zadnjem kolu odlučujemo, ali listopad nas je koštao živaca, grča, stresa... Spremni smo i puni motiva, to smo pokazali u Latviji kad smo ušli ozbiljno, odgovorno, čvrsto.

Slična je utakmica kao prije dvije godine u Splitu protiv Rusije.

- Treba biti strpljiv, ne dati protivniku šansu, tako je bilo u Splitu protiv Rusije kad je bilo samo pitanje kad ćemo dati gol. Za razliku od tada, sad suparnik nema šanse za plasman. U Armeniji smo imali puno šansi, ali nismo zabili drugi gol. Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni, kompaktni i samo se na sebe fokusirati, nećemo gledati što se događa u Walesu.

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije

Jeste li zadovoljni predstavom stoperskog para Šutalo-Erlić?

- Oba su stopera bila dobra u Latviji, nije protivnik toliko kvalitetan, a Gvardiol je igrao jako dobro pola sata, pa je ušao u nekoliko grešaka. Ako i ne bude bek sutra, to će biti samo zbog taktike, a ne jer je netko bio loš.

Kako vidite Armence?

- Postali smo meta svima, pogotovo manjim reprezentacijama, želiš se dokazati, tako će i Armenija, koja nema lošu reprezentaciju, igra drugačije od Latvije, desetka zna puno, kreator je igre. Mi moramo krenuti kao protiv Latvije i postaviti se kao favoriti, ne dopustiti suparniku da izađe u neke kontre, zato moramo biti oprezni, da imamo sigurnost u pasu, brzo protok, okretanje strane i naći ćemo prazan prostor.

Ta desetka je Zelarajan, igra kod Slavena Bilića, jeste li ga zvali za pomoć?

- Nismo zvali Slavena oko toga, znamo ga od ranije, u dobroj je formi - zaključio je izbornik.

Stadion je rasprodan, kapacitet malo manje od 18.000, ali doći će 4000 do 4500 djece pa očekujemo 20.000 do 22.000 ljudi, a od 17 sati fan zona ispod zapada i javno gledanje.

Zagreb: Zlatko Dalić i Lovro Majer na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Armenije
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice