Obavijesti

Sport

Komentari 13

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

VIDEO

HNL se vraća nakon nove reprezentativne stanke ovaj petak dvobojem Lokomotive i Rijeke u Kranjčevićevoj (18 sati) u kojem momčad Radomira Đalovića ima priliku vratiti se na vrh ljestvice u slučaju pobjede. Kreće drugi od četiri kruga prvenstva koji je važan u kontekstu televizijskih prijenosa.

POGLEDAJTE VIDEO: Poništeni gol Slavena protiv Rijeke

Pokretanje videa...

Poništeni gol Slavena protiv Rijeke 01:43

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Naime, nakon pauze u prvom krugu jedna utakmica po kolu vraća se na Hrvatsku televiziju. Dosad je ta promjena stupala mjesec dana ranije na snagu, sredinom rujna i uvođenjem jesenske sheme na Prisavlje, ali kako je početak ove sezone pomaknut na početak kolovoza, tu se ugurala i još jedna reprezentativna stanka pa će svim gledateljima u Hrvatskoj od sredine listopada biti dostupan prijenos jedne utakmice.

Po kojem ključu HTV bira utakmicu za prijenos? Od 27 utakmica jedan je derbi Dinama i Hajduka (od moguća tri), još su tri međusobne utakmice klubova iz velike četvorke (Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek), 18 utakmica u kojoj je jedan suparnik iz velike četvorke i još pet utakmica nominalno malih klubova između sebe.

Za početak Hajduk u Koprivnici

Načelni je termin za utakmice na HTV-u nedjelja u 15 sati, ali to u desetom kolu neće biti slučaj. Izbor je pao na dvoboj Slaven Belupa i Hajduka koji se igra u nedjelju od 16 sati u Koprivnici. Tjedan dana kasnije u prijenosu će biti derbi Dinama i Osijeka, također u nedjelju od 16 sati, a nakon toga slijede utakmice od 15 sati, Istra - Rijeka (3. studenoga) i Slaven - Varaždin (10. studenog).

Aktualni ugovor o televizijskim pravima težak 44 milijuna eura traje do kraja sezone 2025/26., dakle još nepune dvije godine, a prijenosi svih utakmica domaćeg prvenstva su na kanalima MAXSporta dostupnog samo na platformama Hrvatskog telekoma. Na kraju svakog kola obje televizije emitiraju studijske emisije, ona na MAXSportu počinje nedjeljom od 20.30 nakon čega slijedi tportal sudačka analiza Damira Skomine, a na HTV-u 2 od 21.10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Sudački eksperti za 24sata: Ma to nema veze s isključenjem! Skomina: Nije bio ni prekršaj...
ANKETA: ŠTO KAŽU SUCI?

Sudački eksperti za 24sata: Ma to nema veze s isključenjem! Skomina: Nije bio ni prekršaj...

Suvišno je pitati zašto se VAR nije uključio jer pregledava sve sporne detalje pa je sigurno i ovaj, ali su smatrali kako je odluka ispravna. Sudac je morao biti mudriji i dati žuti Livakoviću, smatra jedan domaći sudac