Obavijesti

Sport

Komentari 52

Man. City i Inter bez ispaljenog metka, golijada na utakmici budućih Dinamovih protivnika

Man. City i Inter bez ispaljenog metka, golijada na utakmici budućih Dinamovih protivnika
8

Drugi dan prvog kola Lige prvaka odigrano je šest utakmica. U ranijem terminu Bologna i Šahtar odigrali su 0-0, dok je Sparta Prag uvjerljivo slavila protiv RedBull Salzburg 3-0

U derbiju 1. kola novog izdanja nogometne Lige prvaka Manchester City i Inter su na stadionu Etihad odigrali bez pogodaka. Bila je to repriza finala Lige prvaka iz 2023. kada je City u Istanbulu pobijedio Inter sa 1-0. Ovoga puta oba su sastava imala po nekoliko prilika, ali nije bilo golova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Joško Gvardiol ljetne dane provodi na plaži u Novigradu 00:37

Očekivano, City je dominirao, dok je Inter svoje prilike tražio iz kontri. Najbolju priliku na utakmici imao je Phil Foden u 69. minuti kada je iz neposredne blizine pucao ravno u Yanna Sommera. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku na suprotnoj strani imao je Henrik Mhitarjan, no prebacio je gol.

VIDEO Pogledajte susret trenera Bayerna i Dinama nakon 9-2. Jakirović je gestikulirao rukama
VIDEO Pogledajte susret trenera Bayerna i Dinama nakon 9-2. Jakirović je gestikulirao rukama

Među strijelce se mogao upisati i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u 79. minuti, no Sommer je zaustavio njegov udarac. Gvardiol je odigrao cijeli susret, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Champions League - Manchester City v Inter Milan

U okršaju klubova protiv kojih će igrati Dinamo, Celtic je deklasirao Slovan iz Bratislave sa 5-1.Celtic je već u 4. minuti mogao do prednosti, Daizen Maeda je pucao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Maeda je zaprijetio i u 12. minuti, no golman Dominik Takac je bio spreman. Domaćin je poveo u 17. minuti nakon ubačaja iz kornera, a glavom je pogodio Scales. Najbolju priliku u prvom dijelu Slovan je imao u 30. minuti, ali je udarac Vladimira Weissa blokiran. U završnici prvog dijela lijepu priliku za škotskog prvaka imao je i Kyogo Furuhashi, ali je bio neprecizan.

VIDEO Modrić oduševio Marcu: 'Što još mora napraviti?' Ali svi ipak pričaju o majstoriji klinca
VIDEO Modrić oduševio Marcu: 'Što još mora napraviti?' Ali svi ipak pričaju o majstoriji klinca

Već u drugoj minuti nastavka Celtic je povećao prednost, za 2-0 je pogodio Kyogo Furuhashi, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 56. minuti kada je Arne Engels realizirao kazneni udarac za 3-0. Tračak nade gostima donio je Kevin Wimmer smanjivši u 61. minuti na 3-1 na asistenciju hrvatskog nogometaša Marka Tolića.

Champions League - Celtic v Slovan Bratislava

Međutim, Daizen Maeda je u 70. minuti otklonio sve dvojbe, a pobjedu škotskog sastava potvrdio je Adam Idah u 86. minuti. Tolić je igrao cijeli susret za goste.

PSG je dominirao protiv novaka u elitnom društvu Girone, no sve do sudačka nadoknade nije uspio svladati argentinskog vratara Paula Gazzanigu. I kada se već činilo kako će Španjolciu premjernom nastup u "Champions League" dohvatiti bod na Parku prinčeva, Gazzaniga je pokvario sve dobro što je učinio tijekom susreta. U prvoj minuti nadoknade Nuno Mendes je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, trebao je to biti lak posao za Gazzanigu, no lopta mu je kroz ruke i noge prošla u gol.

Bayern trlja još malo soli na ranu: Pogledajte što je objavio nakon devet golova Dinamu...
Bayern trlja još malo soli na ranu: Pogledajte što je objavio nakon devet golova Dinamu...

Tri boda je dohvatio i europski doprvak Borussija Dortmund koja je tek u zadnjih 15 minuta slomila Club Brugge sa 3-0. Mrežu domaćina je načeo Jamie Bynoe-Gittens u 76. minuti, isti je igrač u 86. pogodio za 2-0, a konačnih 3-0 u petoj minuti nadoknade je golom iz kaznenog udarac postavio Serhou Guirasy.

Champions League - Club Brugge v Borussia Dortmund

U ranije odigranom susretu Sparta je u Pragu pobijedila RB Salzburg sa 3-0. Češki prvak je poveo već u 2. minuti golom finskog veznjaka Kaana Kairinena. Na 2-0 je povisio nigerijski napadač Victor Olatunji u 42. minuti, a konačnih 3-0 postavio je albanski veznjak Qazim Laci u 58. minuti.

Pamić za 24sata: Devet golova. Bože, kako to loše zvuči! Vlak: Nešto tu smrdi i nije normalno
Pamić za 24sata: Devet golova. Bože, kako to loše zvuči! Vlak: Nešto tu smrdi i nije normalno

U drugom susretu Bologna i Šahtar Donjec su odigrali bez golova. Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, a njegov asistent je Mario Stanić, je već u 4. minuti dobio kazneni udarac. Stefan Posch je srušio protivnika, a norveški sudac Rohit Saggi pokazao na bijelu točku. Georgij Sudakov je pucao, ali je Lukasz Skorupski odlično obranio.

Igrao sam za Bayern uz Müllera, Lewandowskog, Riberyja..., sad ću se dokazati u dresu Gorice!
Igrao sam za Bayern uz Müllera, Lewandowskog, Riberyja..., sad ću se dokazati u dresu Gorice!

Za Bolognu je do 69. minute igrao Nikola Moro, dok Martin Erlić nije ulazio u igru. Na suprotnoj strani nije zaigrao Bartol Franjić.

U četvrtak je na rasporedu posljednjih šest susret 1. kola, a sastaju se Feyenoord - Bayer Leverkusen, Crvena zvezda - Benfica, Monaco - Barcelona, Atalanta - Arsenal, Atletico Madrid - RB Leipzig, te Brest - Sturm Graz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo Lige prvaka 21 sat , Manchester, Stadion Etihad
Manchester City
0 : 0
Inter
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice na Etihadu. Konačni rezultat je 0-0.

90+5

Novi napadač Borussije Guirassy se upisao u strijelce. 

90'

PSG je na samom kraju utakmice uspio slomiti otpor Girone. Autoglom Gazzanige Francuzi vode.

89'

Gvardiol je sjajno centrirao, ubacio se iz drugog plana Gundogan, ali njegov udarac sa svega nekoliko metara od gola uhvatio je Sommer.

86'

Potpuno razbijanje Slovana i novi gol Celtica, ovoga puta pogodio je Adam Idah.

Komentari 52