Obavijesti

Sport

Komentari 28

Levadia - Osijek 0-1: Pušić zabio za slavlje. Trener Copitelli: Želio sam taj pobjednički mentalitet

Levadia - Osijek 0-1: Pušić zabio za slavlje. Trener Copitelli: Želio sam taj pobjednički mentalitet

U 63. minuti krasno je Ramon Mierez primio jednu loptu, odložio ju je na stranu za Petra Pušića, a švicarski Hrvat filigranski precizno pogodio je suprotni kut za vodstvo. Osijek je u prvoj utakmici pobijedio 5-1

Nogometaši Osijeka su i drugi put u drugom pretkolu Konferencijske lige pobijedili estonsku Levadiju, nakon 5-1 na Opus Areni, slavili su i u Tallinnu 1-0, čime su prošli u treće pretkolo.

POGLEDAJTE VIDEO: Coppitelli predstavljen u Osijeku

Pokretanje videa...

Talijan Federico Coppitelli novi je trener nogometnog kluba Osijek 04:57

U tom dijelu natjecanja Osijek čeka pobjednika susreta u kojem se sastaju azerbajdžanska Zira i slovački DAC iz Dunajske Strede. U prvom susretu je Zira kao domaćin pobijedila 4-0. Tko god bio suparnik Osijek će prvu utakmicu trećeg pretkola odigrati pred svojim navijačima 8. kolovoza.

- Jako sam sretan s igrom momčadi. Ponosan sam na to što su dečki napravili. Nakon gotovo mjesec dana rada pokazali smo da smo tim i da dijelimo neke moralne principe koji su za nas jako bitni. Bili smo jako dobri u obrani protiv vrlo dobre ekipa. Neki su mislili da će ovo biti lagana utakmica, ali bila je drugačija. Momčad se odlično držala plana, kontrolirali smo prostor, imali puno prilika protiv momčadi koja ima puno kvaliteta i koja puno toga stvara na terenu - rekao je trener Osječana Copitelli pa zaključio:

- Jako sam ponosan na momčad i moram pohvaliti navijače koji su došli, ponosni smo na njih. Pobjednički mentalitet je ono što sam želio postići. Zatražio sam od igrača da pobijede, nakon gola koji je potvrdio naš prolazak dalje, držali smo se plana. Imali smo priliku dati i drugi dol, jako sam sretan- zaključio je.

U uzvratu, u glavnom estonskom gradu, jedini strijelac je bio Petar Pušić, na asistenciju Miereza, u 63. minuti. Premda je trener Osječana Coppitelli najavio novu izvedbu svoje momčadi na visokoj razini, hrvatski predstavnik je odigrao uspavano prvih 45 minuta, očigledno uljuljkan zbog uvjerljivog slavlja u prvom susretu.

Tek su dva puta zaprijetili Osječani u prvom poluvremenu, dok se domaćin nametnuo i bio bolji tijekom prvih 45 minuta. Najbolju šansu imala je Levadia u 19. minuti kada je Peetson pucao, ali je osječka obrana blokirala njegov udarac i spriječila opasnost.

Čekali smo sve tri pobjede, ali... Osječani su prošli, Hajduk bude, Rijeka je pred velikim izazovom
Čekali smo sve tri pobjede, ali... Osječani su prošli, Hajduk bude, Rijeka je pred velikim izazovom
Trener Estonaca odbio doći na presicu! Coppitellijev debi iz snova: 'Ja sam sanjao 15-0'
Trener Estonaca odbio doći na presicu! Coppitellijev debi iz snova: 'Ja sam sanjao 15-0'

Imala je Levadia još neke solidne situacije, ali prije svega Kirss i Jakovlev nisu bili uspješni u samim završnicama akcija.

Na startu drugog dijela napokon su odlučnije zaigrali igrači Osijeka te su u uvodnim minutama stvorili dvije dobre prilike. Domaća mreža se tada ipak nije zatresla. U 52. minuti je Mierez lijepo spustio loptu do Jugovića čiji je udarac odlično zaustavio estonski vratar Ani.

Samo tri minute kasnije mogao je Mierez, koji je u prvom dvoboju postigao tri gola, zabiti prvi pogodak u ovom uzvratnom ogledu, ali je iz dobre situacije pucao pored vrata. Ipak, puno bolju igru u nastavku Osijek je naplatio pogotkom u 63. minuti.

Mikolčić je ukrao loptu na sredini terena, a opet je u akciji sudjelovao Mierez. Argentinac je lijepo asistirao Pušiću, a ovaj je mirno pogodio estonsku mrežu za 1-0 hrvatskog predstavnika.

Nakon gola Osječani su ponovno umrtvili i smirili igru. U laganom ritmu dvoboj je priveden kraju s novom pobjedom sastava koji je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u HNL-u.

'Nije dobrodošao na stadionu:' Navijači Osijeka poslali poruku Bruni Mariću uoči početka HNL-a
'Nije dobrodošao na  stadionu:' Navijači Osijeka poslali poruku Bruni Mariću uoči početka HNL-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE 18:00 , TALLINN, ESTONIJA
Levadia
0 : 1
Osijek
Pušić 63'
Sortiranje događaja
90+2'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Osijek je u trećem pretkolu KL-a, gdje ga najvjerojatnije čeka azerbajdžanska Zira.

90'

Gledat ćemo dvije minute sudačke nadoknade.

87'

Dugo smo čekali na neku priliku. Pokušali su Estonci sad probiti po lijevoj strani, ali požrtvovno se u obranu vratio Kemal Ademi, gotovo pa dvometraš, koji u ovoj utakmici ima debi za Osijek. Jako dobra reakcija švicarskog napadača.

78'

Kod Levadije je ušao Mousta Bah, a izašao Joao Pedro.

76'

Dvije zamjene kod Osijeka. Ušli su Kemal Ademi i Nail Omerović, a izašli su Ramon Mierez i Petar Pušić.

Komentari 28