Obavijesti

Sport

Komentari 90

'Nije dobrodošao na stadionu:' Navijači Osijeka poslali poruku Bruni Mariću uoči početka HNL-a

'Nije dobrodošao na  stadionu:' Navijači Osijeka poslali poruku Bruni Mariću uoči početka HNL-a

Neprimjereno je i neprihvatljivo da Bruno Marić na bilo koji način participira na utakmicama koje uključuju NK Osijek, pa i u funkciji kontrolora, stoji u priopćenju navijača Osijeka

VIDEO

Bertrand Layec (59) zamijenio je Brunu Marića na mjestu šefa Komisije nogometnih sudaca. Marić je napustio funkciju uslijed kontroverzi koje je izazvalo curenje korespondencije između sudaca u javnost, popularno nazvano VARgate. Francuz je početkom tjedna objavio sudačku postavu za prvo kolo nove sezone HNL-a. Osim sudaca, objavljeni su i kontrolori za sigurnost, a na njihovoj listi našao se i Marić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bertrand Layec novi šef suđenja u HNL-u 01:32

Bivši šef sudaca nije se maknuo iz nogometa, već je samo promijenio dužnost pa će tako biti jedan od časnika za sigurnost na utakmici Osijek - Šibenik u nedjelju. Povodom toga oglasili su se i navijači Osijeka, koji su mu poručili da na Opus Arenu nije dobrodošao. Priopćenje Kluba navijača Bijelo-plavi prenosimo u cijelosti.

FOTO Gattuso je uz travnjak pretrčao kilometre: Ovako je Talijan 'igrao' s hajdukovcima
FOTO Gattuso je uz travnjak pretrčao kilometre: Ovako je Talijan 'igrao' s hajdukovcima

"Poštovani gospodine Layec,

pozdravljamo Vaše imenovanje na dužnost predsjednika Komisije nogometnih sudaca i povjerenika za delegiranje sudaca u pokušaju stvaranja klime povjerenja prema hrvatskim nogometnim sucima, no osjećamo obvezu reagirati na delegiranje sudaca za 1. kolo HNL-a i izraziti svoje nezadovoljstvo.

Naime, NK Osijek u prvom će kolu na Opus Areni odmjeriti snage s HNK Šibenik, a za kontrolora te utakmice delegiran je Bruno Marić. Nema sumnje kako ste upoznati da je okidač za Vaš dolazak na spomenute dužnosti bila afera "VAR leaks", dijelom koje je bio i spomenuti Marić. Podsjetimo, isti je kao predsjednik Komisije nogometnih sudaca 4. rujna 2023., samo dan nakon utakmice NK Osijek i GNK Dinamo, u javnost izašao s fabriciranim audio zapisom "navodne" komunikacije glavnog suca utakmice s VAR sobom, bez da je ijednom spomenuo kako se radi o "simulaciji prikaza VAR sobe koju su suci snimali dan nakon utakmice", prema priznanju iz samog HNS-a po izbijanju afere "VAR leaks".

Trener Estonaca odbio doći na presicu! Coppitellijev debi iz snova: 'Ja sam sanjao 15-0'
Trener Estonaca odbio doći na presicu! Coppitellijev debi iz snova: 'Ja sam sanjao 15-0'

Kako je jedna od uključenih, a po našem skromnom mišljenju i oštećena strana u tom igrokazu kojim je obmanuta hrvatska javnost bio NK Osijek, smatramo potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim da Bruno Marić na bilo koji način participira na utakmicama koje uključuju NK Osijek, pa i u funkciji kontrolora.

Čekali smo sve tri pobjede, ali... Osječani su prošli, Hajduk bude, Rijeka je pred velikim izazovom
Čekali smo sve tri pobjede, ali... Osječani su prošli, Hajduk bude, Rijeka je pred velikim izazovom

Ne ulazeći u razloge zašto je istom dodijeljena bilo kakva uloga u sudačkoj organizaciji u novoj sezoni, ispred Kluba navijača Bijelo-plavi i njegovih više od 700 članova, ali, vjerujemo, i ispred ogromne većine navijača NK Osijek, dužni smo izraziti svoje nezadovoljstvo uz poruku kako Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni.

Uz dobru vjeru da ćete razmotriti naše argumente i povući prave poteze, s poštovanjem,

Klub navijača Bijelo-plavi", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 90

VIDEO