LIVE Engleska - Slovenija 0-0: Teorija pala, Hrvatska ispala! Kekovi prošli dalje prvi put u povijesti | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 272

Engleska - Slovenija 0-0: Teorija pala, Hrvatska ispala! Kekovi prošli dalje prvi put u povijesti

Engleska - Slovenija 0-0: Teorija pala, Hrvatska ispala! Kekovi prošli dalje prvi put u povijesti
3

Teorija o jakoj engleskoj pobjedi protiv Slovenije pala je u vodu. Izabranici Matjaža Keka odigrali su jako dobru utakmicu protiv Engleske te su uzeli vrijedan bod za prolazak skupine

Nakon što su odigrali utakmicu bez golova protiv reprezentacije Engleske u Kolnu, nogometaši Slovenije mogu slaviti plasman u nokaut fazu velikog natjecanja, što će im biti prvi nastup u osmini finala u povijesti. Engleska je s pet bodova završila na vrhu skupine, a između Slovenije i Danske koje su osvojile po tri boda, na kraju je presudio kriterij boljih rezultata u kvalifikacijama te su Danci završili na drugom mjestu, što ih u osmini finala vodi na Njemačku. Englezi i Slovenci će u srijedu saznati tko će im biti suparnici.

Euro 2024 - England v Slovenia

Slovenski izbornik Matjaž Kek poslao je na travnjak i treći put istu početnu postavu, dok je Gareth Southgate u odnosu na dvoboj s Dancima ostavio na klupi Trenta Alexander-Arnolda, a na njegovu poziciju ubacio Conora Gallaghera. Koliko je impresivan bio Gallagher, najbolje svjedoči podatak da ga je Southgate na poluvremenu ostavio u svlačionici, a priliku dao 19-godišnjem Kobbieju Mainoou.

Euro 2024 - England v Slovenia

Nije samo Gallagher bio neprimjetan. Kekov pokretni obrambeni zid je otupio sve pokušaje engleskih napada, a i Slovenci su bili ti koji su u začetku utakmice djelovali ambicioznije, kad je u pitanju postizanje gola. Tako je u 6. minuti pucao Benjamin Šeško, ali nije to bila "bomba" pa je Jordan Pickford lakoćom obranio. Englezi su nakon desetak suzdržanih minuta počeli pokazivati znakove "živosti", a u 20. minuti su čak uspjeli i postići gol. Na nesreću njihovih, ali i hrvatskih navijača, taj je gol brzo poništen, jer je pomoćni sudac podigao zastavicu označivši zaleđe, za koje čak nije bila potrebna ni provjera u VAR sobi.

Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom
Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom

U drugoj polovici prvog dijela utakmice Engleska je bila opasnija. U 27. minuti je Phil Foden pokušao asistirati za Harryja Kanea, ali je engleski kapetan zakasnio. U 31. minuti je Kane došao do prostora za udarac, ali dobro postavljeni Jan Oblak nema problema s tom loptom. U 35. minuti je iz slobodnog udarca s 30-ak metara izravno pokušao Foden. Činilo se da bi Oblak mogao biti na mukama, ali je slovenski kapetan i tu loptu lakoćom ukrotio. U 40. minuti su Englezi bili najbliže golu. Ubacio je Kieran Trippier. Gallagher je promašio loptu glavom, a Kane koji je uklizao je za dužinu stopala bio prekratak.

Od početka drugog poluvremena Englezi su zagospodarili loptom. Kobbie Mainoo koji je ušao u igru je unio živost u vezni red Southgateove momčadi. Stvorili su engleski nogometaši nekoliko obećavajućih situacija, ali nisu došli u čistu priliku. Njihovi pokušaji su ili bili neprecizni, ili su završavali u slovenskom bloku. Ono što je i prošlo, Jan Oblak je lakoćom hvatao. Rijetko su Kekovi "ratnici" prelazili u napadačku polovicu. Obrana im je bila čvrsta i pokretljiva, pravovremena u reakcijama pa Englezi nisu imali prevelike koristi od posjeda koji je bio uvjerljivo na njihovoj strani.

Euro 2024 - England v Slovenia

Na kraju su Englezi najveću prijetnju u drugom poluvremenu imali u sučevom dodatku. Odlično izvedenu akciju koja je krenula s lijevog boka završio je Cole Palmer udarcem s ruba kaznenog prostora na desnoj strani, ali je Jan Oblak još jednom sigurnom intervencijom spriječio gol. Skupina C ovog Eura ostat će upamćena po tome da nijedna reprezentacija u grupnoj fazi nije uspjela postići više od jednog gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SVJETSKO PRVENSTVO 21:00 , KÖLN, NJEMAČKA
Engleska
0 : 0
Slovenija
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotova je utakmica!

90'+2'

Zaprijetili su Englezi u drugoj minuti nadoknade! Kane je podvalio loptu Palmeru, ali nogometaš Chelseaja pucao je direktno u Oblaka.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade.

86'

Napravio je Kek još dvije zamjene, ali nismo puno toga vidjeli u nastavku. Mreže Jordana Pickforda i Jana Oblaka miruju...

81'

Obranili su se Slovenci još jednom, a Foden je dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja.

Komentari 272