LIVE Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 80

Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom

Danska - Engleska 1-1: Remi u Frankfurtu zakomplicirao je skupinu sa Srbijom i Slovenijom
6

Danci su bolje otvorili susret, ali Englezi su ubrzo preuzeli primat u igri. Kane je zabio nakon pogreške Christiansena u 18. minuti. Ipak, vodstvo je trajalo do 34. minute kada je sjajno zabio Hjulmand

Stadion u Frankfurtu ugostio je Engleze i Dance u utakmici drugog kola skupine C. Unatoč jakim imenima na papiru, momčadi nisu ponudile spektakl kakav su gledatelji očekivali. Na kraju 1-1 i podjela bodova.

Danci su odlično krenuli u utakmicu s nekoliko poluprilika, ali nedostajalo je mirnoće u završnici. Hojbjerg, kasnije igrač utakmice, i Eriksen, dojmljivo su držali sredinu terena, a Englezi su se Danskom pritisku uspjeli othrvati tek nakon uvodnih 10-ak minuta. 

Euro 2024 - Denmark v England

Kyle Walker je iskoristio pogrešku Christiansena u 18. minuti te mu se prikrao iza leđa, ušao u šesnaesterac i proigrao Kanea. Napadač Bayern Münchena zabio je s pet metara za vodstvo 'Tri lava'.

Luka Modrić u elitnom društvu rekordera: Ovo je dosad uspjelo samo još Ronaldu i Matthäusu
Luka Modrić u elitnom društvu rekordera: Ovo je dosad uspjelo samo još Ronaldu i Matthäusu

Činilo se kako su Englezi pohvatali konce igre, razigrao se i Foden, ali tada su se ponovno pojavili Danci. Hjulmand je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, potegnuo bez razmišljanja i sjajno zabio. Snažan udarac odbio se od stative ravno iza nemoćnog Pickforda. 

Euro 2024 - Denmark v England

Najaktivniji engleski igrač Foden u 56. minuti je s 25 metara zatresao desnu vratnicu, a potom je Hojbjerg opet pokušao izdaleka, ali je Pickford bio spreman. Southgate je ispremiješao momčad u 69. minuti nakon što je izvadio Fodena, Saku, ali  i Kanea.

Lineups provided by Sofascore

U nastavku, vrijedi spomenuti odlično dodavanje do tada nevidljivog Bellinghama prema Watkinsu, ali njegov udarac brani vratar Kasper Schmeichel.

Euro 2024 - Denmark v England

U 85. minuti po peti puta na utakmici izvan šesnaesterca puca Hojbjerg, a lopta odlazi tik pored vratnice.

Englezi mogu biti zadovoljniji jer vode u skupini s četiri boda, a Danci su ipak pružili dovoljno da napuste travnjak neporaženi, dok je na momente impresionirala njihova količina trke. Danci nakon dvije utakmice imaju isti broj bodova (2) kao i Slovenci i jednaku gol razliku (2-2). Na dnu tablice je Srbija s jednim bodom i gol razlikom (1-2)

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Engleska - Danska, Euro 2024. 18.00 , Frankfurt, Njemačka
Danska
Hjulmand 34'
1 : 1
Engleska
Kane 18'
Sortiranje događaja
90'+3

Gotovo je! Prvo poluvrijeme ponudilo je ipak više uzbuđenja, ali i pogodaka nego drugo. Danci su odlično krenuli u nastavak, stvorili nekoliko prilika, ali bez konkretne završnice. Englezi su se podigli, ali Southgate je već u 69. minuti izvadio svoje najveće zvijezde, Kanea, Saku i Fodena. Na kraju, podjela bodova. Englezi su na vrhu skupine C s četiri boda, Danci i Slovenci imaju po dva boda, a Srbi jedan.

90'

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87'

Žuti karton je zbog povlačenja igrača dobio Norgaard.

85'

Novi kiks engleske obrane. Ovaj puta krivac bio Guehi. Bah je poveo kontru, ali branič se nekako uspio vratiti i uklizati u šesnaestercu. Lopta je otišla u korner, a u nastavku je Christiansen pucao iznad gola. 

84'

Dvije izmjene kod Danske. Ušli su Norgaard i Olsen, a izašli Eriksen te Hjulmand.

Komentari 80