Budimir: Španjolci mogu Luku isprovocirati? Pa ne znam je li ikad dobio ijedan crveni karton! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 21

Budimir: Španjolci mogu Luku isprovocirati? Pa ne znam je li ikad dobio ijedan crveni karton!

Budimir: Španjolci mogu Luku isprovocirati? Pa ne znam je li ikad dobio ijedan crveni karton!

Yamal je jako opasan, ali imamo rješenje i za to. Rodri im je jaako bitan, dodao je Budimir, a Ivanušec je naglasio: 'Odigrali smo u Ligi nacija jako dobro, utakmica je bila u egalu, na tragu toga moramo ponoviti i u subotu'

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija utaborila se u Neuruppinu gdje treniraju i pripremaju se za početak Europskog prvenstva, a on je svakim danom sve bliže. Prije izlaska na novi trening, pred novinare su izašli Luka Ivanušec Ante Budimir.

Gvardiol: Govori mi Grealish da se nogomet vraća kući. Mislim si, samo se ti možeš vratiti kući
Gvardiol: Govori mi Grealish da se nogomet vraća kući. Mislim si, samo se ti možeš vratiti kući

VIDEO: POGLEDAJTE KONFERENCIJU

Ante, u subotu vas vjerojatno čeka prvi start na velikim natjecanjima. Jeste li vjerovali kad ste bili izvan reprezentacije da ćete opet dobiti priliku među 'vatrenima'?

- Osobno, nisam razmišljao na takav način. Igram nogomet cijelo vrijeme, nastojim biti svaki dan što bolji. Nisam razmišljao, više nisam pozvan, imam više od 30 godina. Ne, igram nogomet, zdrav sam. Uvijek sam vjerovao da će izbornik zvati one koji su najspremniji, koji mogu pomoći. Sad uživam u svemu tome.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' na treningu

Pokretanje videa...

Vatreni odradili drugi trening u Njemačkoj 00:57

Igrate u La Ligi, komentar Laminea Yamala? Neki kažu da podsjeća na Lionela Messija?

- Poseban igrač, u tim godinama na toj razini raditi razliku, stvarno nema takvih igrača na tržištu. Nisam to baš vidio da je pojava, ali stvarno njegova zrelost i odluke su na visokoj razini, on je u reprezentaciji. Bit će velika opasnost, ali o tom potom, imamo i za to rješenja - odgovorio je Budimir, a onda je uslijedilo pitanje za Luku Ivanušeca:

Lani u finalu Lige nacija bili ste starter, kako ste vidjeli Španjolsku?

- Odigrali smo tad jednu jako dobru utakmicu, otišla je do penala. Imali smo šanse i mi i oni, utakmica je bila u egalu, na tragu toga moramo ponoviti i ovu utakmicu u subotu - odgovorio je Luka pa su ponovno uslijedila pitanja za Antu:

Neuruppin:  Otvoreni trening hrvatske nogometne reprezentacije

Koji je razlog vaše eksplozije ove sezone? I jedan ste od rijetkih igrača koji završava fakultet, zašto ste se odlučili za to?

- Od ljeta sam imao priliku nakon par sezona odraditi cijele pripreme, tako sam ušao u sezonu, tako je i trener stekao više povjerenje o meni. Tako je krenulo, stigli su pogoci, zabio sam dosta golova, biti pred sam kraj sezone u vrhu ljestvice strijelaca. To me čini sretnim i ponosnim. Fakultet? Svaki put je sve teže pričati o njemu, pri kraju sam. Počeo sam s tim dok sam još igrao u Hrvatskoj, slijedio sam sestre, one su mi pomogle. Ide svojim tokom, malo sporije, ali ajmo to pustiti za neko drugo vrijeme.

Ako netko poznaje Španjolce to ste vi, dajte nam još malo o njima...

- Igrali smo prije godinu dana u Ligi nacija, igrali i na zadnjem Euru. Susrećemo se često, mislim poznato je sve o njima. Igraju specifičan nogomet, vole posjed i umrtvititi protivnika. Imaju tehničku kvalitetu, brzi su i okomiti. Kao momčad ih je lijepo gledati, vidite sve elemente nogometa u kojem svi uživaju. Nije samo Yamal, znamo koliko je Rodri bitan. Svi rade razliku, to je fascinantno, jako talentirana i opasna reprezentacija

ANKETA Treba li Split dopustiti gledanje utakmica Hrvatske na terasama kafića na Rivi?
ANKETA Treba li Split dopustiti gledanje utakmica Hrvatske na terasama kafića na Rivi?

Očekivanja navijača su uvijek velika, sad još veća nakon pobjede u Portugalu. Kakav je vaš osjećaj? Jeste li zaštićenih tih očekivanja?

- Bilo je prekrasno doći ovdje i vidjeti navijače u Neuruppinu, ali je prekrasno i sad biti izoliran od svega, imati svoj mir. Naši navijači su milijun puta pokazali koliko im značimo, znamo što nas čeka u Berlinu, sad u tom treba uživati. Vidim unutar momčadi fokus na trening, na jedino bitno, koncentraciju na prvu utakmicu - prokomentirao je Budimir, a nadovezao se Ivanušec:

- Imamo samopouzdanja, ta utakmica protiv Porutgala nam je dobro došla, ali mi igrači ne smijemo upasti u tu euforiju. Navijači imaju na to pravo, mi moramo ići korak po korak, to nam je uvijek donosilo rezultat. Moramo se maknuti natpisa i pritiska, ići korak po korak.

Neuruppin:  Otvoreni trening hrvatske nogometne reprezentacije

Feyenoord je danas predstavio novog trenera, vjerujete li da ćete sljedeće sezone imati drugačiju ulogu u momčadi?

- Nisam se ni upoznao s novim trenerom, o tome ćemo razmišljati o Europskom prvenstvu, ne mogu sad puno o tome pričati - rekao je Ivanušec.

Španjolski reprezentativac Joselu je rekao kako je bitno isprovocirati Modrića, da bi to moglo utjecati na njega?

- Nemam komentara. Ja ne znam ima li Luka ijedan crveni u karijeri - zaključio je Budimir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...