ANKETA Treba li Split dopustiti gledanje utakmica Hrvatske na terasama kafića na Rivi? | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 192

ANKETA Treba li Split dopustiti gledanje utakmica Hrvatske na terasama kafića na Rivi?

ANKETA Treba li Split dopustiti gledanje utakmica Hrvatske na terasama kafića na Rivi?

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević kaže kako će se "na području 99,8% Splita uredno gledati Euro na štekatima, a na tih 0,2% koliko iznosi stara gradska jezgra moći će se gledati unutar ugostiteljskih objekata"

VIDEO

Više od 30 tisuća hrvatskih navijača okupirat će u subotu tribine Olimpijskog stadiona u Berlinu. Velika euforija vlada oko 'vatrenih' koji su došli na Euro u Njemačku s velikim očekivanjima.

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih u Neuruppinu 01:45

Imat će tamo ogromnu podršku, što je pokazao doček u Neuruppinu i otvoreni trening, ali i diljem cijele Hrvatske pit će se Apaurini i gristi nokti. Nadamo se ovaj put što manje.

Mnogi gradovi organizirat će gledanje utakmica na otvorenom, neki će se naoružati 'kockicama' i navijati za Hrvatsku u kafićima, ali takvo što neće biti moguće u strogom centru Splita. Gradska vlast je zabranila postavljanje televizora na terasama kafića kako bi očuvali gradsku jezgru. 

Split: Puljak i Ivošević stigli u Čistoću na pregovore s direktorom tvrtke

Razljutilo je to pripadnike Četvrte gardijske brigade koji su objavili priopćenje i oštro poručili splitskoj vlasti da smjesta dopuste navijačima gledanje utakmica Hrvatske na Rivi. 

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević kaže kako će se "na području 99,8% Splita uredno gledati Euro na štekatima, a na tih 0,2% koliko iznosi stara gradska jezgra moći će se gledati unutar ugostiteljskih objekata jednako kao i protekle dvije godine".

Hrvatski navijači na rivi napravili pravu feštu

Zabrana gledanja svih utakmica na terasama kafića na Rivi je na snazi od 2022. godine. Prije dvije godine, kada je Hrvatska na Poljudu igrala protiv Francuske u Ligi nacija, konobari su u nekoliko kafića odbili poslužiti navijače u hrvatskim obilježjima. U jednom kafiću konobar je umjesto pregače nosio zastavu s prekriženim grbom HNS-a koji je bio okrenut naopako. Nekoliko veselih navijača 'vatrenih' sjelo je u navedeni kafić, htjeli su navlažiti grla kako bi bili spremni za bodrenje Hrvatske, ali konobar ih je odbio poslužiti. Rečeno im je kako tu nema mjesta 'za kockice'. Navijači su se mirno ustali i otišli dalje. 

A mi vas pitamo: Treba li splitska vlast dopustiti navijačima da gledaju utakmice na terasama kafića na Rivi?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 192

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Beljo pojačava Rapid?
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Beljo pojačava Rapid?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...