Podravkini kuhari u Hrvatskoj kući spravljaju 350 obroka na dan i domaćim specijalitetima hrane sve, od slavodobitnika do slučajnih gostiju
U dalekom Pekingu kuha se prava domaća juha
Jedna naša momčad, u bijelom od glave do pete, igra u olimpijskom gradu svakodnevno dvije, pa i više utakmica. I u svima je pobijedila! Ona servira, poslužuje, hrani i okrepljuje. Za kutak domovine, za malo domaćih oblizeka brine se u Hrvatskoj kući momčad Podravke.
- Ovdje su prije nas stigle dvije palete od 400 kilograma s vegetom, umacima, juhama, senfom, ajvarom, smjesama za kolače. Svježe namirnice, dakle, ni meso, nismo smjeli nositi iz Hrvatske. Ali mi smo u avionu, od Zagreba preko Istanbula do Pekinga, prošvercali nešto pršuta, slavonskoga kulena i paškog sira - priča nam Dražen Đurišević, u kuharskom odijelu od glave do pete, pomoćnik direktora kulinarstva u Podravci.
- Meso nabavljam u njemačkoj trgovini nedaleko od našeg hotela. Ne idem po Pekingu na plac. U trgovini kupujem voće i povrće, može se izabrati dobra kvaliteta po hrvatskoj cijeni - kaže majstor Đurišević, koji je prije nekoliko mjeseci boravio u Pekingu da istraži što se gdje nudi. Serviraju 350 obroka bna dan, hrane se kod njih članovi i sponzori te gosti HOO-a...