Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Dinamiku utakmice uništio je sudački kriterij! Čavlinu sam maknuo jer nam treba iskustva'

'Dinamiku utakmice uništio je sudački kriterij! Čavlinu sam maknuo jer nam treba iskustva'

Matković je u malom padu, ali sve opasno išlo je preko njega. Moj status? Zaslužujemo više od jednog boda. Imali smo težak raspored, ali sada imamo priliku da se grupiramo, izbjegao je odgovor trener Osijeka

VIDEO

Kada je Osijek u lipnju predstavio trenera Federica Coppitellija, najavili su kako će momčad pod njim igrati moderan i brz nogomet. Pet je kola iza nas, a jedino što je moderno u Osijeku je stadion. Igra je još gora nego prošle sezone.

Pokretanje videa...

Igrači s navijače na kraju utakmice 00:51

Vjerojatno se ni sami navijači Osijeka ne sjećaju kada je klub bio ovako nisko na ljestvici. Nakon pet utakmica uspjeli su skupiti tek jedan bod, dok su prije toga izletjeli i iz Europe. Ovaj put su 'bijelo-plavi' izgubili na Poljudu od Hajduka (1-0), jedini gol zabio je Marko Livaja, a veliko je pitanje do kada će čelnici imati strpljenja za Talijana. 

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

- Vrlo teška utakmica s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Tijekom tjedna smo zbog ozljeda ostali bez Pušića i Jugovića. Doveli smo trojicu novih igrača, Jakupović nije trenirao, a ostala dvojica su odradila lagani trening. Nismo mogli odgovoriti na izazov Hajduka. U prvom dijelu smo dobro stajali na terenu, a u drugom smo popustili, Hajduk je to iskoristio - rekao je Coppitelli.

Dobio je pitanje o svom statusu, ali izbjegao je odgovor.

- Zaslužujemo više od jednog boda. Imali smo težak raspored i sada imamo priliku pregrupirati se i vratiti na naš put, koji je jasan. Možemo govoriti o lošem Osijeku, ali samo ako se ovo nastavi onda se to može reći. Dosta nam je igrača otišlo, imali smo problema s ozljedama, moram spomenuti i sudački kriterij. Ne razumijem ga, uništili su dinamiku utakmice. Nije to izgovor, ali tako sam ja to vidio.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Što je bilo s Matkovićem?

- Matković je 2006. godište i do sada je odigrao sve utakmice. Trenutno je u malom padu, ali smo sve opasne situacije kreirali preko njega. Mlada smo momčad, tek je završio prijelazni rok. Trebat će nam vremena da se posložimo. To dugujemo našim navijačima, koji se nisu imali čemu radovati u ovom dijelu sezone.

Jesu li navijači 'potjerali' Čavlinu s gola?

- Ja sam ozbiljan trener, ne bih rekao da je tako. Nezasluženo smo u ovoj situaciji. Igrati u polju s mladim igračima bez iskusnih je jako teško. Onda dolaze i greške. To je razlog zašto sam stavio Malenicu - zaključio je Coppitelli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

VIDEO Svijet se divi majstoriji Gvardiola! City do preokreta, Liverpool teško kiksao kod kuće
KAKVA PREDSTAVA

VIDEO Svijet se divi majstoriji Gvardiola! City do preokreta, Liverpool teško kiksao kod kuće

Igrao je samo drugo poluvrijeme, no njegovim ulaskom u potpunosti se promijenio Cityjev način igre. 'Građani' su zagospodarili travnjakom, a Joško je briljirao
VIDEO Evo kako je Hajduk u dva poteza došao do pobjede nad Dinamom i 1. mjesta ljestvice
SAŽETAK S MAKSIMIRA

VIDEO Evo kako je Hajduk u dva poteza došao do pobjede nad Dinamom i 1. mjesta ljestvice

DINAMO - HAJDUK 0-1 U "vječnom derbiju" hrvatskog nogometa Hajduk je u gostima kod Dinama pobijedio golom Marka Livaje u 70. minuti, nakon sjajne asistencije Dominika Prpića. Prilika se izrodila nakon visokog pritiska "bilih" poslije kornera, kada je stoper Splićana ostao visoko na protivničkoj polovici i poslao preciznu dugu loptu preko Dinamove obrane. Livaja je izmakao pažnji Kevina Theophile-Catherinea i klizećim startom poslao loptu iza leđa Ivana Nevistića za prvo mjesto HNL-a.