Obavijesti

Sport

Komentari 27

Trener Bayerna: Dinamo i mi smo jako slični. A sjećam se tog dana, trčao sam za Modrićem

Trener Bayerna: Dinamo i mi smo jako slični. A sjećam se tog dana, trčao sam za Modrićem

Nisam se čuo s Olićem ni Mandžukićem, s kojima sam igrao, a ni s Rakitićem, koji je sad igrao protiv Dinama i uspio ga pobijediti. Znamo da je Baturina jako dobar, Petković može kvalitetno igrati, tvrdi Neuer

VIDEO

Nogometaši Dinama otputovali su u München na utakmicu prvog kola ligaške faze Lige prvaka gdje igraju protiv Bayerna. Utakmica je na rasporedu u utorak u 21 sat i to će biti prvi veliki ispit za momčad Sergeja Jakirović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak Dinamo - Hajduk 0-1 01:38

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Opširniji sažetak pogledajte OVDJE, a sve oko utakmice Dinama i Hajduka pročitajte OVDJE.

Bayern je do sada imao savršen učinak u ligi s tri pobjede u tri utakmice, dok je Dinamo nakon plasmana u Ligu prvaka posustao. Prije reprezentativne pauze remizirali su s Rijekom (1-1), a potom izgubili od najvećeg rivala Hajduka na domaćem terenu rezultatom 1-0.

Prije trenera Bayerna pred medije je stao golman i kapetan momčadi Manuel Neuer koji je u karijeri igrao s mnogo hrvatskih igrača, a neki od njih su Mandžukić, Olić, Rakitić... Osim toga, golman Bayerna čest je gost na hrvatskoj obali koju posjećuje već godinama.

- Nisam se čuo s Olićem ni Mandžukićem, s kojima sam igrao, a ni s Rakitićem, koji je sad igrao protiv Dinama i uspio ga pobijediti. Upoznali smo Dinamo, znam da je broj 10 (Baturina, nap. a.) jako dobar, Petković može kvalitetno igrati s obje noge - rekao je Neuer.

Utakmicu je najavio i trener domaće momčadi Vincent Kompany (38) na konferenciji za medije. Novinare je zanimalo kako će riješiti pitanje ozljeda na desnom boku jer su Josip Stanišić i Sasha Boeya obojica ozlijeđeni.

Sudačka komisija: Pajač nije trebao isključiti Dialla u derbiju
Sudačka komisija: Pajač nije trebao isključiti Dialla u derbiju

- Imamo nekoliko opcija. Danas ćemo odlučiti o tome. Utakmica dolazi brzo i moramo donijeti brzu odluku. Problem moramo riješiti s igračima koje imamo.

'Dinamo i Bayern imaju sličan mentalitet'

Svi željno iščekuju što možemo očekivati od novog formata Lige prvaka. Hoće li to stvoriti dodatni pritisak?

- San nam je igrati finale kod kuće, ali kao trener idem utakmicu po utakmicu. Sutra igramo protiv jakog protivnika, ali san je živ.

Abschlusstraining, FC Bayern Muenchen, Fussball, UEFA Champions League, 1. Spieltag, Saison 24/25, 16.09.2024

Kakav je osjećaj debitirati?

- Ne razmišljam previše o tome. Želim se što bolje pripremiti, bilo da igramo protiv Dinama ili Barcelone, i uvijek želimo isto - pobijediti. Nadamo se da ćemo to sutra ostvariti. Znamo sve o Dinamu, o njihovim dobrim i lošim stranama. Mi, kao Bayern, želimo biti dominantni. To nije ništa novo u nogometu. Razmišljamo i o jakim stranama protivnika. Svaki klub s kojim igramo, ako mu dopustimo da iskoristi svoje jake strane, može nam naškoditi. Zato igramo na svoje jake strane i tako ćemo nastaviti.

Zajec ne putuje s Dinamom u München. Pozitivan je na covid
Zajec ne putuje s Dinamom u München. Pozitivan je na covid

Sutrašnju utakmicu sudit će sudac sklon dijeljenju kartona.

- Razgovarao sam s igračima o tome, ali sve je na nama. Ne smijemo srljati i dobivati nepotrebne kartone. Sudac jest sklon kartonima, ali naš je cilj kontrolirati posjed.

Koliki izazov predstavlja Dinamo?

- Kad ste u Ligi prvaka, to znači da je protivnik navikao pobjeđivati. Dinamo i Bayern su slični jer osvajaju ligu zadnjih 20 godina. Sutra igramo na Allianz Areni i želimo tamo pobijediti.

'Stanišić se polako vraća, moramo biti strpljivi'

Kompany već ima iskustva igranja protiv Dinama. Naime, 2008. je kao igrač HSV-a gostovao u Zagrebu u susretu  susretu 4. kola D skupine Lige UEFE (današnja Europska liga) i tada je HSV slavio 2-0. Golove za goste zabili su Nigel de Jong i Piotr Trochowski. Zanimljivo, tada su za Dinamo igrali Georg Koch, Etto, Luka Modrić, Sammir, Ognjen Vukojević, Josip Tadić, Boško Balaban, Mario Mandžukić, dok je s druge strane osim Kompanyja igrao i Ivica Olić.

Ozlijeđen je Josip Stanišić... Sjećate li se vaše utakmice protiv Dinama?

- Bit će van terena dugo. Prošle godine bio je naš jedini igrač koji je osvojio ligu. Nedostajat će nam, ali najvažnije je da se oporavi. Nećemo ga forsirati. Ako se dobro sjećam, morao sam trčati za Modrićem cijelu utakmicu. Mandžukić, Balaban i Tadić su također bili tamo, bilo je teško. No, i mi smo imali dobre igrače i na kraju smo pobijedili.

Dinamu je donio jedinu pobjedu u gostima u Ligi prvaka uopće, a danas slavi. Gdje je i što radi?
Dinamu je donio jedinu pobjedu u gostima u Ligi prvaka uopće, a danas slavi. Gdje je i što radi?
firo : 16.08.2024, football, football, DFB-Pokal, cup, season 2024/2025, 1st round, SSV Ulm - FC Bayern Munich

Leon Goretzka nije u sastavu za Ligu prvaka. Kako ste to riješili?

- U ovom slučaju to je on, ali imamo mjesta za samo 21 igrača. Sada smo na 20 jer nam se ozlijedio i Sasha Boey. Svaki klub se drugačije nosi s takvim situacijama. O tome ćemo razgovarati nakon utakmice. Prije utakmice fokusiramo se na igrače koji igraju i traže pobjedu. Nakon utakmice možemo razgovarati o tome.

Dinamo ima iskustva

Možete li reći koje su jake i slabe strane Dinama?

- Tehnički su vrlo dobri. Navikli su napadati i tražiti male prostore. Kreiraju šanse i zabijaju golove. Brane se dobro i visoko pritišću. Puno je tu iskustva. Neće nam dopustiti da igramo slobodno. No, sve se svodi na nas i naš pristup. Nama je najvažnija pobjeda u sljedećoj utakmici, i tako sastavljamo momčad. Razgovaramo o protivniku, ali uvijek možemo iznenaditi izborom. Nemamo dva desna beka, ali imamo vremena razgovarati o rješenjima. Neću vam reći tko će igrati desnog beka jer ne želim otkrivati planove.

Gdje gledati uživo Ligu prvaka? Dvije utakmice prenosit će HTV
Gdje gledati uživo Ligu prvaka? Dvije utakmice prenosit će HTV

Bayern ima pobjednički mentalitet. Kako ste to postigli?

- Nije stvar samo taktike. Imali su najbolje trenere na svijetu u posljednjih 10 godina. Na kraju je sve stvar mentaliteta.

Ovo vam je prva utakmica kao treneru u Ligi prvaka. Kako ćete se obući?

- Nisam očekivao ovo pitanje. Nisam razmišljao ni sekunde o tome. Pripremam se za utakmicu kao i za svaku drugu. Nadam se da će igrači ući u rutinu da je svaka utakmica kao finale. Dinamo nije finale, ali i to će doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!