Obavijesti

Sport

Komentari 108

Sudačka komisija: Pajač nije trebao isključiti Dialla u derbiju

Sudačka komisija: Pajač nije trebao isključiti Dialla u derbiju
4

Sudac je smatrao da je branič zaustavio obećavajući napad jer su dvojica domaćih napadača bila blizu. Možemo razumjeti sučevu odluku, ali radije bismo da se za takve prekršaje ne dijeli druga opomena

VIDEO

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s Bertrandom Layecom, objavila je analizu situacija iz šestog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavio je HNS. Sporne su situacije našli u tri utakmice, a iz derbija Dinama i Hajduka (samo) jednu. I nju su ocijenili pogrešnom.

Pokretanje videa...

Sažetak Dinamo - Hajduk 0-1 01:38

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Situacija br. 1: DINAMO – HAJDUK (51. i 90+3. minuta) – dvije opomene igrača Hajduka s brojem 5 (Diallo)

51. minuta: Sudac je ispravno opomenuo gostujućeg braniča br. 5 - preoštar start (zakašnjeli start na zglob) - nakon ispravno puštene prednosti.

90+3. Isti branič napravio je prekršaj igranja rukom tako da je povećao svoje tijelo te zaustavio loptu. Ruka nije bila u prirodnom položaju, i previše udaljena od tijela. Ispravna odluka - izravan slobodni udarac.

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

Sudac je smatrao da je branič zaustavio obećavajući napad jer su dvojica domaćih napadača bila blizu i sudjelovala u napadačkoj fazi. Sudačka komisija može razumjeti sučevu odluku na terenu za igru, ali radije bi da se za takve prekršaje ne dodijeli druga opomena. Nije bilo jasnih dokaza o razvoju obećavajućeg napada koji bi zaslužio drugi žuti karton.

Prema VAR protokolu, intervencija VAR-a nije dopuštena jer se radilo o žutom kartonu, a ne izravnom crvenom kartonu.

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a

Situacija br. 2: Istra 1961 - Lokomotiva (90. minuta), kazneni udarac

Domaći napadač s brojem 23 nalazio se unutar kaznenog prostora kada je gostujući napadač br. 22 izveo rizičan i nekontroliran klizeći start dodirnuvši desno napadačevo stopalo. S obzirom na to da je sudac u savršenoj poziciji, i s obzirom na to da se kontakt na stopalu čini jasnim i s obzirom na to da je bio neoprezan start, Sudačka komisija podržava odluku suca donesenu na terenu.

Nema očekivane intervencije VAR-a za potencijalno poništavanje kaznenog udarca.

Situacija br. 3: Šibenik - Varaždin (31. minuta), isključenje

Kada je napadač Šibenika s brojem 18 uzimao oslonac desnom nogom kako bi promijenio smjer i preuzeo kontrolu lopte, slučajno je stao na suparnički gležanj. Sudačka komisija smatra isključenje na terenu za igru pogrešnom odlukom jer je domaći napadač napravio normalan pokret noge kako bi kontrolirao loptu. Sudačka komisija u potpunosti podržava intervenciju VAR-a te poništavanje prvotne odluke isključenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!