Obavijesti

Sport

Komentari 72

Tko je Sandro Perković? Dinamo je na njemu zaradio odštetu, a preživio je treću smjenu trenera

Tko je Sandro Perković? Dinamo je na njemu zaradio odštetu, a preživio je treću smjenu trenera
6

Siščanin je igračku i trenersku karijeru gradio u austrijskim nižim ligama, Željko Kopić gurnuo ga je u profesionalni nogomet kao asistenta, a iz Maksimira je odlazio i vraćao se nekoliko puta

VIDEO

Prije nešto više od dvije godine Dinamo je objavio da ga prodaje, a danas ga je instalirao kao trenera prve momčadi! Doduše, samo privremeno i vjerojatno će voditi "modre" u jednoj, maksimalno dvije utakmice. Ali s obzirom na to da se u Maksimiru nikad ne zna, možda dođe do zaokreta i dobije povjerenje na duže staze.

Pokretanje videa...

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera 01:04

Sandro Perković (40) novi je trener Dinama, njegovo je imenovanje dalo vodstvu "modrih" nekoliko dana vremena da odluče tko će biti dugoročni nasljednik Sergeja Jakirovića koji je dobio otkaz. Izgledno je da će Perković voditi momčad u Koprivnici u subotu protiv Slaven Belupa (17.30), a možda i u šesnaestini finala Kupa u Banjolama u srijedu (16 sati).

Rođen je u Sisku, gdje je počeo i nogometnu karijeru kao igrač, prvo u Metalcu pa u Segesti, a onda se otisnuo u Austriju i igrao za niželigaše Großpetersdorf, Ilz i Nestelbach, u međuvremenu još jednom dolazio u Segestu, a karijeru je završio 2016. Posljednje tri godine bio je i trener i igrač u Ilzu i Nestelbachu, poslije jedno vrijeme samo trener u potonjem, a u Sturmu iz Graza vodio je mlađe selekcije.

Zagreb: Hrvatski nogometni kup, 2. kolo, NK Zagreb - NK Segesta

Nakon toga okrenuo se suradnji sa Željkom Kopićem, kojem je bio asistent u ciparskom Pafosu, a prvi put došao je u Zagreb kao pomoćni trener juniora u sezoni 2020/21. Uslijedio je novi odlazak na Cipar, gdje je pola godine vodio drugoligaša Akritasa, sve dok ga Željko Kopić nije pozvao u Dinamov stožer početkom 2022.

Tad je uslijedio ranije spomenuti odlazak iz Maksimira uz odštetu, što nije baš uobičajeno u hrvatskim nogometnim krugovima. Latvijska Riga platila je za raskid ugovora i njegov dolazak u klub. Odmah su ga proglasili trenerom mjeseca kolovoza.

- Ovo nije lagana odluka za mene, međutim zahvaljujem klubu na razumijevanju situacije i mog izbora nastavka trenerskog puta. Hvala vodstvu, stručnom stožeru, igračima i djelatnicima na ugodnoj suradnji. Dinamu želim ostvarenje brojnih uspjeha u novoj sezoni - poručio je tada.

Rovinj: Trening nogometaša Dinama na pripremama

Zadržao se pola godine i vratio u Dinamo, ovaj put u stožer Anti Čačiću. Ostao je u stožeru Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića, a činjenica da nije isključivo njegov čovjek doprinijela je da ostane kao prijelazno rješenje u ovom trenutku.

Sandro Perković na glasu je u Maksimirskoj 12 kao dobar komunikator i pomoćnik, zahvalan vojnik kluba kakav je svojevremeno bio i Damir Krznar. Igrači ga vole i hvale zbog toga. No treba vidjeti kako će se postaviti u situaciji u kojoj mora biti glavni i uvesti disciplinu, razdrmati momčad i unijeti šok-terapiju kakva je potrebna "modrima" nakon remija i dva poraza u zadnje tri utakmice, pogotovo nakon minhenskog debakla.

Zagreb: Prijateljska utakmica Dinamo - Trnje
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti