Obavijesti

Sport

Komentari 11

Sopić: S ovim kadrom teško ćemo se boriti na tri fronta

Sopić: S ovim kadrom teško ćemo se boriti na tri fronta

Rijeka se za sezonu priprema u austrijskom Schladmingu. U prvoj prijateljskoj utakmici pobijedila je mađarskog prvoligaša Nyiregyhazu (3-1), a u subotu ih od 17 sati očekuje dvoboj protiv njemačkog drugoligaša Karlsruhea.

VIDEO

Fenomenalna sezona je iza Rijeke. Klub se gotovo do posljednjeg kola borio za naslov prvaka s Dinamom i u finalu Kupa izgubio od istog kluba. Igrali su možda i najljepši nogomet u HNL-u, ali su ipak posustali u završnici sezone. 

Pokretanje videa...

Sažetak: NK Rijeka vs GNK Dinamo Zagreb 1:3 01:38

Već tada je bilo jasno kako Rijeku nećemo gledati u istom sastavu u novoj sezoni jer velika pomamama vlada za njihovim igračima na tržištu. Ostali su bez kapetana Nediljka Labrovića koji je otišao u Augsburg i Marka Pjace koji se vratio u Dinamo. Još nekoliko igrača, poput Marca Pašalića, su pred odlaskom, a na Rujevici su uvijek svi na prodaju pa je moguće da još netko od ostalih igrača napusti klub do početka sezone. Koliko god to bilo bolno za navijače koji su se nadali da će Rijeka zadržati istu kvalitetu, to je realnost s kojom živi hrvatski viceprvak. Bez prodaje nema života.

Rijeka: Konferencija trenera Rijeke Željka Sopi?a

Pred Željkom Sopićem težak je zadatak. Ciljevi su uvijek postavljeni visoko, a to je ući u grupnu fazu europskog natjecanja i boriti se za naslov u domaćem prvenstvu. No, uslijed odlazaka najboljih, pitanje je je li to ova Rijeka kadra napraviti. 

I sam trener požalio se na pripremama u Austriji kako ima prekratak roster. 

- Generalno, svi dečki jako dobro rade, posvećeni su maksimalno nogometu. Znamo da je ovo jedan od najtežih dijelova priprema, ako prođemo te dvije utakmice u Europi, odnosno najvjerojatnije rumunjskog predstavnika Hunedoaru, koja je pobijedila mađarski Paksi 4:0, onda nam predstoji 11 utakmica u nepunih šest tjedana za što se moramo jako dobro pripremiti i trajati na visokom nivou. Iako sam jako zadovoljan kako dečki rade, naravno da radimo i na pojačanjima, morat ćemo proširiti kadar jer ćemo se s ovim jako teško boriti na tri fronta i igrati utakmice svaka tri dana. Sve su to mladi igrači, jako mlada momčad bez previše iskustva, no igranje u ritmu četvrtak – nedjelja zahtijeva široki roster kojeg mi trenutno nemamo. Generalno, svi dečki jako dobro rade, posvećeni su maksimalno nogometu. Znamo da je ovo jedan od najtežih dijelova priprema, ako prođemo te dvije utakmice u Europi, odnosno najvjerojatnije rumunjskog predstavnika Hunedoaru, koja je pobijedilia mađarski Paksi 4:0, onda nam predstoji 11 utakmica u nepunih šest tjedana za što se moramo jako dobro pripremiti i trajati na visokom nivou - rekao je Sopić.

Rijeka se za sezonu priprema u austrijskom Schladmingu. U prvoj prijateljskoj utakmici pobijedila je mađarskog prvoligaša Nyiregyhazu (3-1), a u subotu ih od 17 sati očekuje dvoboj protiv njemačkog drugoligaša Karlsruhea. Podsjetimo, Riječani sezonu otvaraju 25. srpnja u drugom pretkolu Europske lige protiv pobjednika susreta između Hunedoare i Paksija. Rumunjski sastav je u prvoj utakmici slavio 4-0. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice