'Slovenski Jokić' imao je 86 kg na 150 cm visine, u Osijeku nije prošao. Na Euru nosi 'zmajčeke' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Slovenski Jokić' imao je 86 kg na 150 cm visine, u Osijeku nije prošao. Na Euru nosi 'zmajčeke'

'Slovenski Jokić' imao je 86 kg na 150 cm visine, u Osijeku nije prošao. Na Euru nosi 'zmajčeke'

Da nisam smršavio, imao bih problema sa srcem. Otac je to shvatio ozbiljno i u osam mjeseci sam smršavio 20 kilograma pa mi je karijera krenula ozbiljnije, rekao je slovenski reprezentativac

VIDEO

Erik Janža (30), lijevi bek slovenske nogometne reprezentacije zabio je gol u remiju protiv Danske (1-1) te 'zmajčekima' donio veliki bod, a prije pet je godina bio igrač Osijeka te je tad misteriozno 'nestao'. Bio je standardan igrač na Gradskom vrtu, ali promjenom na trenerskoj poziciji, njegovo je mjesto zauzeo Brazilac Talys (25).

Gliha: Englezi nam ne bi zabili da se igralo tri dana! Euforija? Ma kakvi, treba ići na posao...
Gliha: Englezi nam ne bi zabili da se igralo tri dana! Euforija? Ma kakvi, treba ići na posao...

Brazilac je nakon Osijeka otišao u ciparski Pafos pa u Slaven Belupo, a trenutačno nosi dres portugalskog Farensea. Janža je otišao u poljsko Gornik Zabrze te je tamo kapetan, a trenutačno briljira u slovenskoj reprezentaciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: "Vatreni" se vratili u Zagreb

Pokretanje videa...

'Vatreni' se vratili kući nakon Eura 01:16

Spomenuti Janža otišao je besplatno iz Osijeka, a njegova nogometna priča krenula je na poprilično neuobičajen način za profesionalnog nogometaša. Kad je imao 12 godina, igrao je nogomet, ali zbog nezdrave prehrane ga je doktor upozorio da će morati promijeniti mnoge stvari u životu. 

Slovenia v Denmark - UEFA Euro 2024 - Group C - Stuttgart Arena

- To je posebna priča, na sistematskom u školi mi je liječnik rekao da mi srce neće kucati kako bi trebalo ako neću smršaviti. Da nisam smršavio, imao bih problema sa srcem. Otac je to shvatio ozbiljno i u osam mjeseci sam smršavio 20 kilograma pa mi je karijera krenula ozbiljnije - prisjetio se za S.sportal svojevremeno Janža.

Kek: Sjetite se što sam govorio nakon ždrijeba. Neka se smiju
Kek: Sjetite se što sam govorio nakon ždrijeba. Neka se smiju

Za sportsku je karijeru iznimno zahvalan ocu. Nekad je bio pretilo dijete, a danas slovenski reprezentativac. Nije prestao sanjati, uzeo stvar u svoje ruke i ostvario san.

- Mnogi ne vjeruju da se to dogodilo, ali ipak je stvarno. Da nije bilo mog tate, ne znam bih li igrao nogomet profesionalno. Cijelo vrijeme je bio sa mnom, pravio mi jelovnike i pomagao da smršavim. On je jedini razlog zašto sam danas nogometaš. Pio sam previše gaziranih pića, zatim smo krenuli s dijetom. Više-manje bez kruha, pržene hrane i gaziranih pića. Još se sjećam, kao da je bilo jučer - objasnio je Janža pa poentirao:

Euro 2024: England - Slovenia

- Smršavio sam desetak kila, a otac i ja trčali smo 200 metara oko kuće, rekao mi je da ćemo, ako odjurim do kuće, otići na pizzu za nagradu. Vjerovao sam mu, bila je to velika motivacija. Otrčao sam do kuće koliko su me noge nosile i uživao sam u svojoj polovici margarite - zaključio je Janža.

Slovenski nogometni reprezentativci od 21 sat igraju osminu finala Europskog prvenstva protiv Portugala na stadionu u Frankfurtu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Beljo pojačava Rapid, Gorica napunila blagajnu

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu