Kek: Sjetite se što sam govorio nakon ždrijeba. Neka se smiju | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kek: Sjetite se što sam govorio nakon ždrijeba. Neka se smiju

Kek: Sjetite se što sam govorio nakon ždrijeba. Neka se smiju
9

Slovenski izbornik Matjaž Kek nakon plasmana u osminu finala Eura pršti od sreće: Nismo htjeli biti turisti, još nas je više guralo što su nas neki prekrižili, pa i mediji su dodali svoje kako bismo bili motiviraniji i ljući

VIDEO

U drugom kolu bio je na koračić od povijesti i primio gol u nadoknadi za remi Slovenije i Srbije u Münchenu (1-1). Mnoge bi to izbacilo iz takta, ali ne i izabranike Matjaža Keka koji su još jednim remijem, trećim u tri utakmice na ovom Euru protiv Engleske (0-0), prvi put prošli u fazu na ispadanje jednog velikog nogometnog natjecanja.

Do povijesnog uspjeha baš na Dan državnosti Slovence je vodio čovjek koji je bio za kormilom i 2010., kad su prošli put bili na velikoj sceni, Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Kek i njegovi igrači izdržali su i ovaj put, za razliku od Hrvatske, nisu primili gol koji bi ih izbacio s turnira. Slave povijesni uspjeh.

Pokretanje videa...

Vox populi 01:07

- To je sport. U ove tri utakmice u skupini koja nije bila nimalo laka dokazali smo da nam je ovdje mjesto. Nikome od protivnika nismo previše dopuštali. Jasno je da smo danas patili u drugom poluvremenu i da u nekim trenucima pada koncentracija i postanemo previše pasivni. Ali i ova je utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme, pokazala da smo sposobni neke stvari napraviti na stvarno visokoj razini - rekao je slovenski izbornik i nastavio:

- Igrali smo protiv momčadi koja puno više vrijedi, ali ne želim o tome govoriti u financijskom smislu. Želim govoriti o motivu i izazovu. S kapetanom na čelu svi smo rekli da ne želimo ovdje biti turisti. Da nas je još više guralo to što su nas neki jednostavno prekrižili. Možda će se netko sjetiti što sam rekao nakon ždrijeba: samo neka se smiju. Čestitke dečkima i cijelom timu. Čak su i mediji dodavali svoje kako bismo bili još motiviraniji i ljući, a u ljutnji uvijek imamo kvalitetu.

Euro 2024 - England v Slovenia

Podrška na tribinama na utakmicama u Stuttgartu, Münchenu i Kölnu bila je velika.

- To je posebna priča. Tri utakmice, 12.000, preko 20.000 pa danas opet 12.000 navijača. Uza sve uspjehe odbojkaša i košarkaša, pa i Tour de Francea koji dolazi. Jako sam ponosan što su nogometaši dodali kamenčić u mozaiku fantastičnih uspjeha jedne male zemlje. Ponosan sam na te dečke, rekao sam im da za njih nema granica. Kao što rekoh, sve su to prikazali na svoj način, da vjerujete. Trpili smo, ali ponekad treba izdržati i takve utakmice na Europskom prvenstvu.

Euro 2024 - England v Slovenia

Englezi su bili jalovi u napadima cijelu utakmicu, ništa im nije pomogla premoć u posjedu lopte.

- O našoj mentalnoj snazi moglo bi se raspravljati, pisati i proučavati je. Briljantno, fantastično. Bravo, momci. Vjerujem da smo sad dokazali da zaslužujemo biti ovdje. Moramo se dobro odmoriti. Hvala svim navijačima i nadam se da nikoga nismo razočarali iako su mnogi bili skeptični. Budimo pozitivni, hvala svima, Slovenija ide dalje - zaključio je Kek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

UŽIVO Transferi: Majstorović u Rijeku, prekrižili Yansanea. U Šibenik stigao bivši 'vatreni'
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Majstorović u Rijeku, prekrižili Yansanea. U Šibenik stigao bivši 'vatreni'

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga