Obavijesti

Sport

Komentari 6

Rudeš na svoju klupu doveo trenera Hajdukovih juniora

Rudeš na svoju klupu doveo trenera Hajdukovih juniora

Izuzetno nam je drago, jer riječ je o mladom i perspektivnom treneru. Vjerujem da nam može pomoć te da ćemo zajedno izboriti ostanak u društvu najboljih, kazao je Joe Šimunić

VIDEO

Tri dana nakon što je raskinuo suradnju s Robertom Prosinečkim, Rudeš je na svoju klupu doveo novog trenera.

Radi se o Toniju Golemu (41), dosadašnjem trener Hajdukovih juniora koji je preuzeo mlade nade splitskog kluba nakon odlaska Marijana Budimira u Široki Brijeg. S Hajdukovim juniorima Golem je ostvario učinak od četiri pobjede i jednog remija, a do kraja bi se sezone borio za titulu. U Rudešu ga čeka sasvim druga priča.

Zagrebački prvoligaš sa zapada grada bori se za goli život. Nakon sedam kola ima tek jedan bod, a Lokomotiva i Slaven Belupo bježe pet bodova.

- Drago mi je što su u NK Rudešu prepoznali moju želju i ambiciju, a vjerujem da ću energijom uspjeti podići momčad. Naravno, siguran sam da je i bivši trener Robert Prosinečki odradio veliki posao, jer momčad je igrala dopadljiv nogomet. Mislim da ekipa igra puno bolje nego što prikazuju rezultati, odnosno pozicija na tablici. Sada treba još samo malo nadograditi igru, početi zabijati golove i skupljati bodove - kazao je Golem.

Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača
Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača
Gotova priča: Prosinečki i Rudeš sporazumno raskinuli ugovor! Već pola lige smijenilo trenere
Gotova priča: Prosinečki i Rudeš sporazumno raskinuli ugovor! Već pola lige smijenilo trenere

Toni Golem svoj je trenerski put počeo graditi 2013. godine u omladinskom pogonu Hrvatskog dragovoljca. U sezoni 2016/17 bio je pomoćni trener Željku Kopiću u Slaven Belupu te Hajduku, a potom je samostalno vodio mađarski Balmazujvaros te Lučko. U sezoni 2020/21, bio je pomoćni trener u Hajduku, gdje je radio s Harijem Vukasom, a potom i Paolom Tramezzanijem. Od siječnja 2022. godine, pa do ožujka ove godine, Golem je vodio drugoligaša iz Solina. Ovu je sezonu započeo kao trener juniorske momčadi Hajduka, ali sada je prihvatio novi izazov i stigao u Rudeš.

- Izuzetno nam je drago, jer riječ je o mladom i perspektivnom treneru. Vjerujem da nam može pomoć te da ćemo zajedno izboriti ostanak u društvu najboljih - kratko je kazao predsjednik Rudeša Josip Šimunić. 

- Već u prvom kontaktu osjetili smo njegovu 'glad' za uspjehom, i želju za radom. Vjerujemo da će sve to, odnosno tu istu 'glad', prenijeti i na igrače, te da ćemo uspjeti u zajedničkom cilju - dodao je direktor kluba Stipe Čondrić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO