Obavijesti

Sport

Komentari 68

Rekonstruirali smo zadnjih osam minuta sinoć u Leipzigu: Evo kako je sve otišlo u Curaçao

Rekonstruirali smo zadnjih osam minuta sinoć u Leipzigu: Evo kako je sve otišlo u Curaçao

Calafiori daje loptu Zaccagniju duboko u 97. minuti. Sekunda do katastrofe. Gvardiol taman lomi Frattesija, ali sudac Danny Desmond Makkelie, policijski inspektor rođen u Curaçau, pušta prednost...

VIDEO

Kad sat udari u 90.00 glavni Danny Desmond Makkelie javit će četvrtom sucu Serdaru Gözübüyüku iz Nizozemske, a ovaj dignuti tablu - osam minuta sučeve nadoknade. U vražju mater, gdje je samo 41-godišnji policijski inspektor iz Rotterdama, rođen u Curaçau, našao tih osam minuta?!

Panika polako hvata crvene i bijele, u tom trenutku Hrvati su na stadionu u Leipzigu već u teškom bunkeru. U zadnjoj liniji njih su šestorica, lopta je na 25 metara od Livakovićeva gola i s njom gleda što će plavi broj 21 Fagioli.

- Fin igrač - veli Šapit. - Vidite da je na ti s loptom...

Pokretanje videa...

Modrića dirnuo talijanski novinar 00:51

Mali Talijan, inače kockar koji osam mjeseci nije igrao zbog afere s klađenjem, petlja nešto. Ispred njega je, dakle na 25 metara od gola naš najistureniji napadač Budimir i ne da mu da prođe pa kockar daje loptu desno. Tu je prima Chiesa, e taj je bogme opasan! Što on uopće radi na klupi Azzurra kad je našu lijevu stranu probio valjda deset puta otkako je ušao. Sin velikog Enrica Chiese, legende Parme i Fiorentine. Taj je bogme imao "šljucu"! Nailazi međutim na žestok otpor i na desnoj strani loptu ispucava Juranović. Kliže uz ovacije s tribina. A kliže bogme i Brozović pa zakači Bastonija tamo oko centra. Sudac Makkelie lagano vadi žuti karton, naš već šesti večeras i peti u drugom poluvremenu. Kao da su Hrvati 'mesari'.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

- Kako je on dobio žuti, tako je Bastoni ko zečić već na nogama - veli Šapit. 

O, ne! Guglamo ga, pa čovjek iz Curaçaoa je sjedio u VAR sobi na onom nesretnom finalu Svjetskoga prvenstva u Rusiji. Nije vidio na snimci da Pogba iz zaleđa gura Mandžukića u leđa prije nego ovaj izgubi ravnotežu i glavom zabije autogol. O, crni Desmonde. 

Ali dobro, barem je prošlo nešto sekundi i sad pokazuje 90.52. Talijani pokušavaju okomitom loptom i Scamacca ju šalje za Frattesija, Pongračić i Stanišić gledaju koji bi je od njih dvojice roknuo van iz 16 pa se spetljaju, na kraju je Pongračić nekako odbija prema centru. Italija nadire, sad već napada u valovima i ne možemo izać'. Očajni su. Nisu se ni plasirali na zadnja dva svjetska prvenstva. Neće sad valjda ispasti već u skupini. 

Scamacca kralj Playstationa protiv Brozovića, "kralja kafanskih igara"

- Skače tamo Ćorluka, skače Olić, Mandžukić... Upozorava ih tamo sudačka postava da moraju sjesti, ali tko sad može sjediti - veli Šapit. 

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Tetovirani Gianluca Scamacca proba s 30 metara što uđe jednom u životu. Njega je talijanski izbornik Spaletti ubacio tek s klupe jer je lijen i stalno visi na Playstationu, ali Brozović ga poznaje valjda s plejke, sigurno i iz Serie A pa zna sve njegove trikove. Broz kliže na vrijeme i lopta ide u korner. Još nešto vremena je prošlo, broj 20 Zaccagni - njega dobro zapamtite - trči da izvede korner. Kamera prikazuje Luku Modrića na klupi, kapetan se drži gore za prečku od klupe za rezerve i otvorenih usta prati dramu. Je li moguće je još jednom pobijedio vrijeme, da mu ovo nije zadnja utakmica za reprezentaciju?

Kad Zaccagni stavi loptu na korner, odnekud dolijeće plastična boca, Talijan se ne osvrće. Koliko je sati? 91.51. Perišić je prvi na lopti. 

Novinar je upao na Modrićevu presicu i s par rečenica oduševio svijet. Video pogledali milijuni!
Novinar je upao na Modrićevu presicu i s par rečenica oduševio svijet. Video pogledali milijuni!

- Nudi mu se Juranović, fino, pametno mirno i to je prekršaj. Calafiori. Da, da. i to je žuti karton za njega - kaže Šapit.

I Ricarda Calafiorija isto dobro zapamtite. Kad mu je bilo samo 16, dok je igrao za Romu, stoper je pretrpio ozljedu koljena toliko tešku da mu je zamalo okončala karijeru. Sad je u Bologni, igra fenomenalno i u Leipzigu drži obranu Italije, on je vjerojatno njihov najbolji obrambeni igrač. Ili barem najsrčaniji. 

Lopta je dakle naša, kad je izgubimo na talijanskoj polovici na satu je već 92.57. Kamera prikazuje Modrića. 

- Koliko još ima? Moj Luka, barem još pet minuta - komentator kaže. 

Vrijeme trči sporo kao desni bek NK Poleta iz Svete Klare. Držimo se.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Majer za Ivanušeca i Perišić to pušta van. Naš aut na talijanskoj polovici. Vrijeme je 93.40. Lopta skače, odbija se kao da je u njoj žaba, preko Ivanušeca, ali Budimir se bori s Bastonijem ko zvijer i ne da mu da uzme loptu prije negoli ga Barella obori. Faul! Bravo, Budimire. Legendo Osasune. Lezi sad i pravi se mrtav! Ali ne, Budimir nije Talijan, ne krade vrijeme. Ustaje. 

Sat odbija 94.00. Znači, na pola puta smo. Još 28 sekundi će proći prije negoli Majer i Broz dogovore da će veteran gurnuti lagano iz slobodnjaka i igramo okolo. Majer će probiti prema sredini pa dati loptu desno, a Stanišić odgoditi centaršut pa ćemo opet naći Budimira, koji fino prebacuje iza leđa u prostor Perišiću. Ivan tuče, ali pored gola. Sprint nazad. Sati je 95.07. Talijani se gube. 

Sekunde do katastrofe: Sve je otišlo u Curaçao

Uzeli smo opet loptu i Juranović juri kontru prema šesnaestercu, ali ne zašto, zašto, zašto ne probija do kraja?! Imao bi barem korner i prošlo bi barem pola minute. Šteta. Kriva odluka. Gubimo loptu...

Emotivni Dalić: Nije vrijeme da razmišljam hoću li ostati ili ne
Emotivni Dalić: Nije vrijeme da razmišljam hoću li ostati ili ne

Dobra vijest je međutim da sat pokazuje 96.35. Još samo minuta u 25 i eto nas. Ni argentinski Talijan Retegui ne može ništa, imamo loptu. Minuta i 12 sekundi do kraja! Perišić je prima na poziciji lijevoga beka i iz nekog razloga igra dugu loptu na Budimira. Centarfor skače, pada Bastoni i Hrvat grabi sam prema golu, ali zaustavlja to sudac Danny Desmond Makkelie. Policajac što ga danju možete vidjeti na ulicama Rotterdama, a navečer sresti na utakmicama Europskoga prvenstva. Svira taj faul točno u 96.57. Još samo malo. 

Calafiori trči po loptu. Zadnji napad Italije. Točno u 97.07 Luka Modrić na klupi podiže dres i grize donji rub. Oči mu izgledaju kao da će iskočiti. Calafiori, taj stoper što mu je karijera umalo završila sa 16 godina, prije negoli je uopće počela, daje loptu Frattesiju pa sprinta u prazan prostor u sredini. Gvardiol stiže i kosi Frattesija nemilice, ali ne prije nego što ovaj uspije gurnuti loptu Calafioriju. Frattesi leži. Sudac pušta prednost. Broz i Majer su mu za petama, Šutalo dolazi, ali Calafiori krajičkom oka vidi da je Stanišić zatvorio majstora Playstationa Scamaccu i da desno nadire Zaccagni. Juranović nije na mjestu desnog beka gdje bi trebao biti.  

Lopta točno u 97.17 stiže do Zaccagnija. On tuče kao njegov idol Alex Del Piero, skida paučinu i u 97.18 lopta je u mreži. Zaccagni kliže na koljenima. Fratelli d'Italia slave. Točno 42 sekunde prije kraja Luka Modrić pognuo je glavu. Sve je otišlo u Curaçao, mali otočić u Karipskom moru, 60 kilometara od obala Venezuele... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 68

VIDEO

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!
PREKID KRIZE

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!

Dinamov stoper prvijenac je zabio u 91. minuti, a tri minute kasnije ponovno je bio precizan za konačnih 5-1. Ovo je prva pobjeda "modrih" u prvenstvu nakon 24. kolovoza i Gorice na Maksimiru (2-1)...

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu
TOČI, JOŠKO

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu

Krasno je primio proigravanje Grealisha, Burna driblingom poslao u prošlost pa Tonaliju kroz noge zabio fantastičan gol u drugi kut. Joško Gvardiol opet je briljirao
Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'
NEVJEROJATAN JE

Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'

Napadačke vještine su mu apsolutno sulude za čovjeka koji je i vrhunski obrambeni igrač, jedan je od hvalospjeva na račun hrvatskog reprezentativca koji je zabio spektakularan gol u remiju protiv Newcastlea