Osijek potvrdio: Zoran Zekić dobio je otkaz, poznato je tko će ga mijenjati do kraja sezone... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 16

Osijek potvrdio: Zoran Zekić dobio je otkaz, poznato je tko će ga mijenjati do kraja sezone...

Osijek potvrdio: Zoran Zekić dobio je otkaz, poznato je tko će ga mijenjati do kraja sezone...

Uprava Nogometnog kluba Osijek odlučila je da Zoran Zekić neće biti trener naše prve momčadi u novoj sezoni 2024/25. Odluka je u ponedjeljak priopćena aktualnom šefu stručnog stožera, objavio je Osijek

VIDEO

Osijek je u nedjelju pobijedio Rijeku 2-0 u 35. kolu HNL-a i kolo prije kraja osigurao četvrto mjesto koje ga vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Zoran Zekić ispunio je primarni cilj kojeg su mu zadali čelnici u poprilično turbulentnoj sezoni.

Došao je u listopadu prošle godine, u trenucima kada je klub bio u velikoj krizi i kada ih je malo tko htio preuzeti. Uspio ih je preporoditi u završnici sezone i odvesti u Europu, ali to očito nije zadovoljilo čelnike koji su ga smijenili dan nakon pobjede protiv Rijeke! Ta je vijest postala i službena u utorak poslijepodne, a nije baš najbolje sjela navijačima koji su bili zadovoljni partijama i pristupom 'bijelo-plavih' u posljednje vrijeme. 

Osijek smijenio Zorana Zekića

- Uprava Nogometnog kluba Osijek odlučila je da Zoran Zekić neće biti trener naše prve momčadi u novoj sezoni 2024/25. Odluka je u ponedjeljak priopćena aktualnom šefu stručnog stožera koji je za kormilom Bijelo-plavih bio tijekom proteklih sedam mjeseci. Pritom je na klupi odradio 27 utakmica, ostvarivši 12 pobjeda, 6 remija i 9 poraza, nakon što je dužnost preuzeo sredinom listopada prošle godine. Ovo mu je kod nas bio drugi mandat na funkciji šefa stručnog stožera dok u onom prvom iza sebe ima 152 natjecateljska dvoboja u vremenu od rujna 2015. do travnja 2019. - objavio je Osijek.

Iako je Zekić prvotno trebao otići nakon posljednje utakmice protiv Varaždina, s klubom se ipak rastao prije kraja sezone. Na klupi će u ga u subotu zamijeniti Ivo Smoje.

Osijek smijenio Zorana Zekića

- Ugovor je ovoga utorka sporazumno raskinut, a NK Osijek zahvaljuje Zoranu Zekiću na dosadašnjoj suradnji i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku njegove trenerske karijere! Momčad će za posljednju ovosezonsku utakmicu pripremati te je u subotu protiv Varaždina voditi Ivo Smoje koji je sličnu dužnost imao i nakon lanjskog odlaska Stjepana Tomasa, kada smo igrali s Rudešom na Opus Areni i pobijedili s 3:0.

Tko će voditi Osijek u sljedećoj sezoni, još nije poznato, ali nagađa se kako bi to mogao biti Rui Faria, portugalski stručnjak koji je dugo godina radio kao pomoćnik Jose Mourinha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Transferi UŽIVO: Dinamo dovodi golmana iz druge francuske lige
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Dinamo dovodi golmana iz druge francuske lige

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
VIDEO 'Vatreni' se vratili s Eura, pozdravile ih stotine navijača! 'Nismo se nadali da će doći tu'
DOBRODOŠLI!

VIDEO 'Vatreni' se vratili s Eura, pozdravile ih stotine navijača! 'Nismo se nadali da će doći tu'

Nakon što su ispali s Europskog prvenstva, naši nogometni reprezentativci nisu gubili vrijeme. Već sljedećeg dana krenuli su doma