Obavijesti

Sport

Komentari 5

Osijek platio odštetu za Zekića pa ga smijenio, navijači bijesni: 'Ovo je bolno. Pa tko je tu lud?'

Osijek platio odštetu za Zekića pa ga smijenio, navijači bijesni: 'Ovo je bolno. Pa tko je tu lud?'

Osijek je u utorak potvrdio kako je smijenio Zorana Zekića koji se u listopadu prošle godine vratio na klupu slavonskog kluba. Sada je bez posla nakon sedam mjeseci mandata

VIDEO

Zoran Zekić je na kraju prošle sezone napustio Slaven Belupo pa preuzeo albanski Partizani iz Tirane. Nesretno je ostao bez grupne faze Konferencijske lige, ali je bilježio jako dobre rezultate i tamošnji navijači su ga voljeli. Čelnike se toliko dojmio da su mu nakon nekoliko mjeseci nudili novi ugovor. Dok je Zeka u Albaniji uživao, njegov Osijek je prolazio kroz rasulo.

Pokretanje videa...

Sažetak: NK Osijek vs NK Rijeka 2:0 01:36

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Velika kriza je zahvatila Osječane na početku sezone pa su u listopadu prošle godine okrenuli broj trenera koji je bilježio ponajveće uspjehe u novijoj povijesti kluba. Bio je to poziv u pomoć, da pomogne svome klubu i pokuša ga preporoditi. Emocije su proradile, kada je te tvoj klub zove, teško je reći 'ne'. Kako je bio pod ugovorom s Partizanijem, predsjednik Osijeka Ferenc Sakalj je navodno platio odštetu od 100 tisuća eura kako bi Zekića vratio u Osijek.

Osijek i Rudeš sastali se 20. kolu SuperSport HNL-a

Bila je to turbulentna sezona. Prvo je morao pročistiti balast u svlačionici kojeg su mu ostavili njegovi prethodnici pa spasiti što se spasiti da. U početku ni on nije znao kako izvući momčad iz provalije, ali je u završnici sezone pronašao recept. I usput, gurnuo u prvu momčad dijamanta Antona Matkovića od kojeg će klub jednog dana uprihoditi milijune.

Osječani su nizali pobjede i kolo prije kraja trijumfom protiv Rijeke osigurali četvrto mjesto koje vodi u Europu, što je bio i glavni cilj kojeg su čelnici zadali pred Zekića. I kada je njemu samome pao teret s leđa i već je mislima bio u novoj sezoni, klub ga je smijenio. Potvrdio je to Osijek u utorak poslijepodne, a momčad će u subotu u posljednjem kolu voditi Zekićev dosadašnji pomoćnik Ivo Smoje.

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL

Ova vijest šokirala je navijače Osijeka. Bili su zadovoljni sjajnim partijama i pristupom igrača u posljednje vrijeme. Napredak je bio očigledan, momčad je djelovala razigrano i moćno, ali čelnici očito imaju neku drugu viziju kako igra treba izgledati u sljedećoj sezoni.

Osijek i Lokomotiva sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

Donosimo vam komentare ljutitih navijača Osijeka nakon što je klub potvrdio Zekićevu smjenu.

- Taman kad je složio ekipu, riješio se Caktaša, Lovrića i ostalih preplaćenih zvijezda, počeo igrati gledljivi nogomet, dobije šup kartu, tko je tu lud...

- Što nam rade voljenom klubu... Odavno je postalo bolno gledati.

- Platili odštetu za njega, da bi mu dali otkaz. To ima samo kod ove uprave 

- Kakva ogromna greška i sramota.

- Ne bih me čudilo da nakon ovoga prodaju Matkovića i Miereza.

- Nakon što je Osijek pobijedio Hajduk - Bjelica dobio otkaz. Nakon što je Osijek pobijedio Rijeku - Zekić dobio otkaz.

Zekić je u drugom mandatu izdržao sedam mjeseci. U 27 utakmica slavio je 12 puta, šest puta remizirao i devet puta izgubio. U prvom mandatu trener Osijeka bio je skoro četiri godine, od rujna 2015. do ožujka 2019., a u 152 utakmice imao je 69 pobjeda, 40 remija i 4. poraza. Još se pamti ono čudesno izbacivanje PSV-a iz Europske lige u ljeto 2017. godine... Tek kad je stigao bilo je to teško vrijeme za osječki klub, a onda su doživjeli promjenu vlasnika i svojevrsnu renesansu. 

Osijek smijenio Zorana Zekića

Po povratku ga je dočekao i novi stadion, ali isto vrlo turobna atmosfera. Izvukao je klub iz teške situacije, osigurao kartu za europske kvalifikacije pa onda zauzvrat dobio - cipelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne