Obavijesti

Sport

Komentari 1

Obitelj Sušac brani hrvatsku čast u najjačoj bejzbolskoj ligi: Novi Hrvat igrat će u MLB-u!

Obitelj Sušac brani hrvatsku čast u najjačoj bejzbolskoj ligi: Novi Hrvat igrat će u MLB-u!

Texas Rangersi izabrali su Anthonyja Tonka Sušca kao 255. izbor u osmoj rundi MLB drafta. Postat će tako novi Hrvat u najjačoj ligi na svijetu

VIDEO

Brojni Hrvati prodefilirali su NBA ligom i ostavili duboki trag, a daleko najveći Dražen Petrović i Toni Kukoč koji je osvojio čak tri naslova prvaka i bio dio najjače momčadi u povijesti. Nekolicina njih hrvatskog porijekla branila je čast Lijepe Naše u NFL ligi. Imali smo predstavnika i u NHL-u, najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, a sada će još jedan naše gore list zaigrati u MLB-u!

Sjajne vijesti stižu po Hrvatsku, iz MLB-a, najjače bejzbolaške lige na svijetu. Anthony Tonko Sušac, bejzbolaš hrvatskog porijekla, izašao je na draft, a Texas Rangersi izabrali su ga kao 255. izbor u osmoj rundi.

Sušac igra na poziciji desnorukog bacača, a posljednje tri godine proveo je u Arizoni gdje je igrao za njihovu sveučilišnu momčad. Još otkako je prvi put uzeo lopticu u ruke, vidio se u MLB-u gdje je igrao njegov bratić Andrew Sušac i ostavio ogroman trag. Prije deset godina osvojio je naslov s Giantsima.

I Tonkov san bio je okušati se u najjačoj ligi na svijetu i sada je na dobrom putu da to ostvari. Obitelj Sušac postala je tvornica bejzbolaša. Nick i Johhny, dva brata porijeklom iz Hercegovine, osnovala su bejzbolsku akademiju u Sacramentu koja je njihove sinove lansirala u MLB igrače.

Osim Andrewa, koji je ponos oca Nicka i cijele obitelji, od prošle godine u ligi je i Daniel koji nastupa za Oakland Athletics. Matt je prije 13 godina igrao na sveučilištu, ali je odustao i otišao u Hrvatsku za koju je nastupio na Europskom prvenstvu. Sada je i njihov bratić Daniel, Johnnyjev sin, izborio svoje mjesto u najjačoj ligi na svijetu. 

Prije devet godina Hrvatska je zamalo dobila bejzbolaša koji je ušao u MLB kao prvi koji je rođen u Lijepoj Našoj. Antonio Horvatić tada je potpisao za Tampu Bay, ali je na kraju sve propalo. 

- Eh naravno da žalim, ali što se može. Bilo je zbilja jako blizu i jednostavno nije bilo sreće. Dvije godine uzastopno sa nastupao za reprezentaciju Europe i tu su me primijetili američki skauti, na jednom od tih turnira sam bio i MVP i tu se počela razvijati priča, četiri kluba su pokazivala interes i na kraju su najozbiljniji bili Tampa Bay Raysi. Jasno, u bejzbolu to ne ide tako brzo i izravno, postoji niz razina koje moraš proći, a prva je bila nastup u ligi Dominikanske Republike za tim koji je izravno vezan uz Tampu. Ekipa je prvo složena, ali na kraju je sve ipak propalo, a zatim i puklo. Nisam samo ja bio u toj situaciji, ali jasno da mi je žao - rekao je Horvatić jednom prilikom za KAportal. 

Neki od najpoznatijih hrvatskih bejzbolaša su Christian Jelić (33), koji je od 2013. godine u MLB-u kada je potpisao za Miami Marlinse. Godinu dana kasnije bio je MVP lige, a tri puta i All Star. Od 2018. godine igra za Milwaukee Brewerse.

Roger Maris bio je jedna od najvećih zvijezda u MLB-u '60-ih godina. Osvojio je tri naslova prvaka s New York Yankeesima. Preminuo je 1985. u dobi od 51 godine. Od 1943. pa do 1954. za brojne klubove igrao je George Metković kojeg su zvali 'Catfish Metkovich'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ante Vukušić potpisao za Zrinski Osječko, Gojaka zovu HNL klubovi...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ante Vukušić potpisao za Zrinski Osječko, Gojaka zovu HNL klubovi...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Mourinho i Perez svađali su se zbog Modrića. 'On ne treba Realu. Već imamo bolje igrače'
POZADINA DOLASKA U REAL

Mourinho i Perez svađali su se zbog Modrića. 'On ne treba Realu. Već imamo bolje igrače'

Jako sam sretan što sam u najvećem klubu na svijetu punom spektakularnih igrača i s najboljim svjetskim trenerom. Nisam mogao tražiti ništa više, rekao je Modrić 2012. godine. I dan danas živi svoj san